of 63606 LinkedIn

Duurzame Nota Vastgoed voor West Betuwe

Duurzame Nota Vastgoed voor West Betuwe. Welke doelen streeft de fusiegemeente na?
bbn adviseurs Reageer

Afgelopen dinsdag, 25 mei 2021, heeft de gemeenteraad van West Betuwe de Nota Vastgoed 2021 vastgesteld. De Nota vormt de basis voor het vastgoedbeleid in deze fusiegemeente. Het legt de fundamenten voor vervolgstappen, zoals een plan voor verduurzaming van de vastgoedportefeuille.

Drie voormalig onafhankelijke gemeenten die tegenwoordig samen West Betuwe vormen, hadden elk een eigen aanpak van het vastgoedbeleid. Door de fusie ontstond behoefte aan harmonisatie en een duidelijke manier van werken.


Doelen vastgoedbezit
De Nota Vastgoed 2021 die nu is vastgesteld, zet op hoofdlijnen uiteen welke doelen de fusiegemeente nastreeft met vastgoedbezit. Denk aan huisvesting voor onderwijs, sport, welzijn en het eigen gemeentehuis. In de Nota staat een overzicht van de circa honderd vastgoedobjecten in portefeuille, verdeeld naar doelen en locatie. Verder bevat het stuk een beschrijving van de verdeling van de vastgoedtaken binnen de organisatie en tussen de verschillende organisatieonderdelen. Het is een startdocument voor deze vervolgnota’s waarover de gemeente in 2022 nadere besluiten wil nemen:

  • accommodatieplan
  • huurbeleid
  • routekaart verduurzaming vastgoedportefeuille


Workshops
bbn adviseurs heeft de gemeente West Betuwe begeleid bij het opstellen van de Nota Vastgoed 2021, onder meer door workshops met gemeentelijke medewerkers te organiseren over uiteenlopende thema’s. Ook overlegden adviseurs van bbn met het gemeentebestuur over de vastgoedstrategie.

 

Meer weten over het verduurzamen van gemeentelijk vastgoed? Meld je aan voor het Atelier Verduurzaming.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

Afbeeldingbbn adviseurs

De Molen 100

3995 AX Houten

T 088 226 74 00

www.bbn.nl

info@bbn.nl

Meer nieuws

Atelier Verduurzamen

Werk je bij een gemeente aan het verduurzamen van vastgoed? En heb je interesse in praktische tips of inspirerende intervisie?


Meld je dan aan voor een gratis online ateliersessie!

Whitepapers

Bloggers