of 61043 LinkedIn

Duurzame nieuwbouw in hartje Amsterdam

Duurzame nieuwbouw in hartje Amsterdam. Gaskraan symbolisch dicht gedraaid.
bbn adviseurs Reageer

Amsterdammers die een duurzame nieuwbouwwoning zoeken op een rustige plek binnen de ring kunnen binnenkort terecht op Stadswerf Oostenburg. Begin april 2019 startte de bouw op deze unieke locatie met het symbolisch dichtdraaien van de gaskraan door Marieke van Doornick, wethouder Ruimtelijke Ontwikkeling en Duurzaamheid.

De stadswerf stond eeuwenlang in het teken van industrie. Nu verschijnen er op het eiland twee horecagelegenheden, enkele commerciële ruimten en kantoren en is er ruimte voor woon/werk combinaties. Ook komen er ruim 1700 woningen.

 

Stadswerf Oostenburg Ontwikkeling (SOO) bouwt op het eiland ongeveer 500 duurzame woningen voor huishoudens in alle levensfasen. Er komen woningen voor de sociale sector, voor het middeldure en voor het duurdere segment. Naar verwachting worden de eerste woningen in juni 2020 opgeleverd.

Het plan valt op door het mooie ontwerp met veel variaties. Het ontwerp is van Paul de Ruiter Architects, Bastiaan Jongerius Architecten en Ronald Janssen Architecten.

 

Steenwell, bbn adviseurs en de architecten namen gezamenlijk het initiatief tot een bieding in het verkoopproces. De tender werd gewonnen in concurrentie met ruim 20 partijen. Sindsdien is VORM als partner aangesloten bij de ontwikkeling.

 

bbn adviseurs is door SOO ingeschakeld als gedelegeerd ontwikkelaar vanaf de tenderfase tot de oplevering en zorgt voor de uitvoerende projectorganisatie, de financiële aansturing en de technische uitvoering.

 

Lees hier meer over Stadswerf Oostenburg Amsterdam.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

Afbeeldingbbn adviseurs

De Molen 100

3995 AX Houten

T 088 226 74 00

www.bbn.nl

info@bbn.nl

Meer nieuws

Deelnemen aan een gratis Masterclass?

Circulair bouwen haalbaar maken  

27 oktober 2020

Meer informatie

Whitepapers

Bloggers