of 63000 LinkedIn

De meerwaarde van een planeconomische check

De meerwaarde van een planeconomische check. Correcte naleving van de afspraken bij gebiedsontwikkeling
bbn adviseurs Reageer

Bij projecten voor gebiedsontwikkeling is het belangrijk duidelijke afspraken te maken over de exploitatiebijdrage van de ontwikkelaar aan de gemeente. Alleen duidelijke afspraken kunnen in de praktijk ook correct worden nageleefd. Bij meer dan 95 procent van de projecten stellen gemeente en ontwikkelaar een anterieure overeenkomst op waarin deze afspraken juridisch worden vastgelegd.

In onze adviespraktijk hebben we hier dagelijks mee te maken. En in veel gevallen zijn de ervaringen positief. Wat ik echter constateer is dat de anterieure overeenkomsten niet altijd 'planeconomie-proof' zijn. Daarmee bedoel ik dat er afspraken zijn vastgelegd die later tijdens de uitvoeringsfase onduidelijk zijn, niet juist zijn of financieel administratief niet kloppen. Ook constateer ik dat afspraken in anterieure overeenkomsten niet altijd 'planeconomie-proof' worden geïnterpreteerd. Dat afspraken niet correct worden uitgevoerd en/of in rekening worden gebracht. In deze whitepaper bespreek ik vier voorbeelden uit de praktijk.

 

Henk-Jan Molenaar , Senior planeconoom


hj.molenaar@bbn.nl
06 22 85 10 85

 

Download hier de whitepaper over een correcte naleving van de afspraken bij gebiedsontwikkeling.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

Afbeeldingbbn adviseurs

De Molen 100

3995 AX Houten

T 088 226 74 00

www.bbn.nl

info@bbn.nl

Meer nieuws

Atelier Verduurzamen

Werk je bij een gemeente aan het verduurzamen van vastgoed? En heb je interesse in praktische tips of inspirerende intervisie?


Meld je dan aan voor een gratis online ateliersessie!

Whitepapers

Bloggers