of 59179 LinkedIn

Circulair Stadskantoor Venlo wint Amerikaanse Architectuurprijs!

Circulair Stadskantoor Venlo wint Amerikaanse Architectuurprijs! Van alle gebruikte materialen en producten in het stadskantoor is het productieproces, het gebruik én toekomstig hergebruik niet schadelijk voor mens en omgeving.
Reageer

Het ontwerp van Kraaijvanger Architects voor het duurzame Stadskantoor Venlo is in de prijzen gevallen bij de Amerikaanse Architizer A+Awards. Het stadskantoor is ontwikkeld volgens de Cradle to Cradle-filosofie en ging er in de categorie Beste Overheidsgebouwen met zowel de jury- als de publieksprijs vandoor. De uitreiking van deze architectuur- en designprijs is op 11 mei in New York tijdens de start van de NYCxDesign week.

Het stadskantoor Venlo is het resultaat van de ambities van de gemeente Venlo om de leidende regio op het gebied van Cradle to Cradle-ontwikkelingen te zijn. Van alle gebruikte materialen en producten in het stadskantoor is het productieproces, het gebruik én toekomstig hergebruik niet schadelijk voor mens en omgeving. Het gebouw draagt met, onder andere, 2000 m² groene gevel zelfs bij aan de gezondheid van de gebruikers, bezoekers en de omgeving. De lucht is aantoonbaar schoner dankzij de honderden planten die fijnstof en stikstofoxides filteren.

 

bbn heeft het bouwmanagement, de bouwkostenbegeleiding, directievoering en toezicht verzorgd. De opdracht was helder: het PvE realiseren binnen de daarin gestelde kaders. Door een slagvaardige projectorganisatie in te richten en een strakke processturing, heeft bbn de duurzaamheidsambities mogelijk gemaakt.

 

Lees meer over het project

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

Afbeeldingbbn adviseurs

De Molen 100, 3995 AX Houten

Postbus 94, 3990 DB Houten

T 088 – 226 74 98

F 088 – 226 74 04

www.bbn.nl

info@bbn.nl

Meer nieuws

Whitepapers

Bloggers