of 64120 LinkedIn

Bouw van het stadhuis in Den Helder kan van start

Bouw van het stadhuis in Den Helder kan van start. Voormalige mastenloods vormt het publieke en politieke hart
bbn adviseurs 1 reactie

De aanbesteding voor de bouw van het stadhuis in Den Helder is gewonnen door Aannemingsmaatschappij Friso B.V. uit Sneek. Drie partijen hebben een inschrijving gedaan, waarbij de Friese aannemer het beste uit de bus kwam op basis van prijs en kwaliteit. Naar verwachting begint de aannemer in oktober met de eerste voorbereidende bouwwerkzaamheden.

Goede aannemer

Ferdinand Vreugdenhil, directeur Zeestad en opdrachtgever van het stadhuis: “Wij zijn verheugd dat we een goede aannemer hebben kunnen selecteren, in deze toch heel moeilijke tijd waarin de bouwkosten enorm zijn gestegen in het afgelopen halfjaar. Aannemingsmaatschappij Friso B.V. is een aannemer van kwaliteit, met veel ervaring in restauratie- en renovatiewerk. Dinsdag 28 september heeft een zaak gediend om een voorlopige voorziening, de rechter heeft de indiener niet-ontvankelijk verklaard. Daarmee is de weg vrij om de bouw te starten.”


Rijkswerf Willemsoord
Het nieuwe Helderse stadhuis in Den Helder komt op de monumentale voormalige Rijkswerf Willemsoord, in de gebouwen 66 en 72. Gebouw 66, de voormalige mastenloods, vormt het publieke en politieke hart: de publieke balies zijn gevestigd aan de ruimtelijke publieksstraat, er is een sfeervolle trouwzaal en ook de raadzaal komt op deze locatie. Gebouw 72, voorheen onder meer een zeilmakerij, wordt de werkplek voor ambtenaren en het college van burgemeester en wethouders. De bouw van het nieuwe stadhuis moet in 2023 zijn afgerond.


bbn adviseurs
Ontwikkelingsmaatschappij Zeestad heeft eerder bbn adviseurs al geselecteerd voor het projectmanagement en het bouwkostenmanagement bij dit project. bbn heeft de Europese aanbesteding georganiseerd en is daarnaast verantwoordelijk voor Directievoering en Toezicht.

 

Lees meer >

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door M M.Rietveld (Pensionado) op
L,s,

Het merendeel van de Helderse inwoners en tal van organisaties zijn tegen dit megalomane plan van € 30 miljoen. Daar waar tal van gemeenten pas op de plaats maken, pakt de gemeente Den Helder uit. Kennelijk geld genoeg in kas! De inwoners betalen het gelag. Van de zotte, temeer omdat de gemeente het hypermoderne Rabo kantoorgebouw kan verwerven. Een gebouw met een herbouwwaarde van pakweg €25 miljoen! Vraagprijs €5,25 miljoen! Ik merk ook op dat het kantoor van de Rabobank in tegenstelling tot de gekozen en dure locatie Willemsoord, centraal is gelegen in de gemeente en ten opzichte van de verschillende woonwijken in Den Helder beter bereikbaar is. Het doet er allemaal niet toe het gemeentehuis zal en moet hier komen. Niet te geloven temeer omdat een deel van de ambtenaren hier al tal van jaren naar tevredenheid werkt. Dit in een gebied dat is aangewezen als beschermd stadsgezicht, dat met de komst van het gemeentehuis haar historische waarde gaat verliezen.
Inmiddels liggen er bij de bestuursrechter nog een aantal verzoeken tot voorlopige voorziening. De directeur van Zeestad zit al tal van jaren op zijn Vreugdenhil Het zou zo maar eens kunnen dat hij te vroeg juicht en daarmee deze berg te hoog is.

Martien Rietveld

Contactgegevens

Afbeeldingbbn adviseurs

De Molen 100

3995 AX Houten

T 088 226 74 00

www.bbn.nl

info@bbn.nl

Meer nieuws

Atelier Verduurzamen

Werk je bij een gemeente aan het verduurzamen van vastgoed? En heb je interesse in praktische tips of inspirerende intervisie?


Meld je dan aan voor een gratis online ateliersessie!

Whitepapers

Bloggers