of 60775 LinkedIn

Belangrijke stap in ontwikkeling Rotterdam Nieuw-Kralingen

Belangrijke stap in ontwikkeling Rotterdam Nieuw-Kralingen. De gemeente ziet Nieuw-Kralingen inmiddels als belangrijke ontwikkellocatie om in de toenemende vraag naar woningen te kunnen voorzien
bbn adviseurs Reageer

Op 14 juni heeft de gemeenteraad van Rotterdam de gebiedsvisie voor Nieuw-Kralingen vastgesteld. Hiermee krijgen Heijmans en ERA Contour groen licht voor de ontwikkeling van 800 woningen en een bedrijvenstrook op een unieke locatie ten noorden van de Kralingse Plas. Financiële adviezen van bbn adviseurs hebben een belangrijke bijdrage geleverd aan de totstandkoming van deze succesvolle samenwerking. 

Het woningbouwprogramma in Nieuw-Kralingen bestaat grotendeels uit koopwoningen in het duurdere segment. Hiermee komt de gemeente naar eigen zeggen tegemoet aan de behoefte van gezinnen met hogere inkomens aan ruime woningen op een centrale locatie. Met de voorgenomen realisatie van 800 woningen is het ambitieniveau in twee jaar tijd fors naar boven bijgesteld. In 2016 werd uitgegaan van de ontwikkeling van maximaal 400 woningen. De gemeente Rotterdam stond destijds terughoudend tegenover de plannen, maar ziet Nieuw-Kralingen inmiddels als belangrijke ontwikkellocatie om in de toenemende vraag naar woningen te kunnen voorzien. De bouw van de eerste woningen start naar verwachting in 2020. 

 

Bbn adviseurs is de afgelopen vijf jaar bij het project betrokken geweest als planeconomisch adviseur van Heijmans en ERA Contour. Vanuit deze rol hebben wij in de planvormingsfase periodiek de financiële haalbaarheid van deze gebiedsontwikkeling in beeld gebracht. Daarnaast hebben wij de marktpartijen geadviseerd in de onderhandelingen met de gemeente, vanuit onze brede ervaring met adviestrajecten voor zowel gemeenten als commerciële partijen. Door onze flexibele beschikbaarheid waren wij in staat om snel en adequaat in te spelen op de behoefte van de opdrachtgevers aan gedegen en onafhankelijk financieel advies. De brede kennis van bbn op het gebied van onder meer bouwkosten, residuele grondwaarde, grondexploitaties, civiele techniek, liquiditeitsprognoses en financierings- en betaalconstructies bood hierbij meerwaarde. 

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

Afbeeldingbbn adviseurs

De Molen 100

3995 AX Houten

T 088 226 74 00

www.bbn.nl

info@bbn.nl

Meer nieuws

Deelnemen aan een gratis Masterclass?

Slim verduurzamen doe je zo

6 oktober 2020

Meer informatie

Woningbouw versnellen in uw gemeente

8 oktober 2020

Meer informatie

Circulair bouwen haalbaar maken  

27 oktober 2020

Meer informatie

Het Huis van de Stad -

De place to be

29 oktober 2020

Meer informatie

Whitepapers

 • In heel Nederland bestaat een grote behoefte aan woningen.
 Om de woningbouw te kunnen...

  Woningbouwimpuls 2020

  In heel Nederland bestaat een grote behoefte aan woningen. Om de woningbouw te kunnen...
 • LEAN is een managementfilosofie die al meer dan 50 jaar geleden is ontwikkeld bij Toyota. LEAN is...

  LEAN ontwerpproces

  LEAN is een managementfilosofie die al meer dan 50 jaar geleden is ontwikkeld bij Toyota. LEAN is...
 • Wet Markt en Overheid 
 Per 1 juli 2014 is de wet Markt en Overheid (wet MenO) definitief...

  Wet markt en overheid

  Wet Markt en Overheid Per 1 juli 2014 is de wet Markt en Overheid (wet MenO) definitief...

Bloggers