of 64277 LinkedIn

60 miljoen euro subsidie voor Rijksmonumenten

60 miljoen euro subsidie voor Rijksmonumenten. De cijfers van de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed
bbn adviseurs Reageer

Paleis Soestdijk mag rekenen op ruim 2,1 miljoen euro subsidie, net als het Westfries museum in Hoorn. Het grootste bedrag, bijna 5,5 miljoen euro is bestemd voor het voormalige klooster Bovendonk in Hoeven, blijkt uit cijfers die de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed (RCE) vorige week publiceerde.

In totaal zijn 27 van de 41 subsidieaanvragen gehonoreerd. Ook de subsidie die de monumentspecialisten van bbn voor een opdrachtgever hadden aangevraagd is gehonoreerd met een aanzienlijk bedrag. De RCE stimuleert met deze subsidieregeling dat eigenaren van grote monumenten, naast restauratie, ook investeren in verduurzaming, verbetering van de toegankelijkheid en instandhouding van cultuurgoederen van het interieur.

 

Voor nu is de pot van 60 miljoen euro op. Wellicht komt uw monument of vastgoed in aanmerking voor een andere subsidieregeling. De adviseurs van bbn zijn goed op de hoogte van deze regelingen. Met een vrijblijvende quickscan maken ze een inschatting van uw slagingskans en het subsidiebedrag dat u kunt verwachten.

 

Download hier de whitepaper Subsidies Cultureel Erfgoed

 

Neem voor meer informatie contact op met:

Henri van den Berg, H.van.den.Berg@bbn.nl,  06 – 12 23 52 00

Vincent van Helvoort, V.van.Helvoort@bbn.nl, 06 – 13 17 41 98

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

Afbeeldingbbn adviseurs

De Molen 100

3995 AX Houten

T 088 226 74 00

www.bbn.nl

info@bbn.nl

Meer nieuws

Atelier Verduurzamen

Werk je bij een gemeente aan het verduurzamen van vastgoed? En heb je interesse in praktische tips of inspirerende intervisie?


Meld je dan aan voor een gratis online ateliersessie!

Whitepapers

Bloggers