of 62812 LinkedIn

1 januari 2021: BENG!

1 januari 2021: BENG! Ook schoolgebouwen zullen door deze eisen bouwkundig en installatietechnisch beter worden, inclusief een kwaliteitsverbetering van het binnenklimaat.
bbn adviseurs 1 reactie

Vanaf 1 januari 2021 moeten alle nieuw te bouwen gebouwen voldoen aan de eisen voor Bijna Energie Neutrale Gebouwen (BENG). Dit zijn de eisen die gesteld worden aan de energiebehoefte van een gebouw, het energieverbruik van het gebouw en het aandeel dat hernieuwbare energie heeft bij de energieopwekking voor dat gebouw.

Ook schoolgebouwen zullen door deze eisen bouwkundig en installatietechnisch beter worden, inclusief een kwaliteitsverbetering van het binnenklimaat.

 

De zogenoemde BENG-indicatoren zetten aan tot een integrale ontwerpbenadering van een gebouw. Met een integraal ontwerp worden onze scholen echt Fris: gecontroleerde hoeveelheid CO2 (maximaal 950 ppm), goede luchtverversing (minimaal 30,6 m3/uur per persoon), niet te warme of te koude lokalen en een verantwoord energieverbruik.

 

Lees meer hierover in dit artikel dat we binnenkort publiceren in Schooldomein.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door drs. E. Nabled op
Prietpraat van een bedrijf wat daar belang bij heeft. Gewoon overslaan, deze advertorial.

Contactgegevens

Afbeeldingbbn adviseurs

De Molen 100

3995 AX Houten

T 088 226 74 00

www.bbn.nl

info@bbn.nl

Meer nieuws

Atelier Verduurzamen

Werk je bij een gemeente aan het verduurzamen van vastgoed? En heb je interesse in praktische tips of inspirerende intervisie?


Meld je dan aan voor een gratis online ateliersessie!

Whitepapers

Bloggers