of 65101 LinkedIn

Wouter Huurman

Adviseur energie en grondstoffen - gebouwde omgeving

 

+31 (0)6 1129 4510 / Stel mij een vraag


 • Elk gebouw een verplicht materialenpaspoort

  Reageer

  AfbeeldingHet is inmiddels 2020 en wij hebben nog geen enkel gebouw ontwikkeld met een volwaardig materialenpaspoort. Is dat erg? Ja, want alle mooie ideeën en verhalen ten spijt, gebeurde er nog niets concreets. Want waar ligt het probleem dan? Het ligt in elk geval niet aan ons gebrek aan innovatie of het afwachtende Rijk met haar veel te complexe wet- en regelgeving. Het ligt ook niet aan gebouweigenaren die gewoonweg niet willen betalen voor extra restwaarde. Zoals bij heel veel toekomstige problemen in deze wereld is het antwoord niet eenvoudig. Het gaat mogelijk nog jaren duren voordat we spreken van één volwaardige en universeel materialenpaspoort in de bouwketen en haar gebouwen.

 • De projectmanager sloopt eigenhandig Neerlands circulaire transitie

  Reageer

  Afbeelding Daar zitten we dan. Het is kwart over negen en de bouwvergadering loopt al één kwartier uit. Iedereen moet nog koffie halen en niemand heeft haast. Uiteindelijk wordt de aftrap gedaan als iedereen zit. Drie kwartier te laat... De projectmanager vertelt wat we de komende twee uur kunnen verwachten.

 • Circulair en snel een beetje!

  Reageer

  Nederland moet circulair worden en snel een beetje! Circulaire economie (CE) is een ‘hot topic’ in onze samenleving en zoekt ook haar weg binnen mijn werkgebied, de gebouwde omgeving.

   

  Afbeelding

Contactgegevens

AfbeeldingArcadis Nederland BV

Piet Mondriaanlaan 26

3812 GV Amersfoort

Postbus 220

3800 AE Amersfoort

 

Tel +31 88 4261261

E-mail info@arcadis.nl

www.arcadis.com/nl/nederland

Afbeelding

Bloggers

Whitepapers