of 62284 LinkedIn

Verbetering ecologische waterkwaliteit van de rivieren Waal, IJssel en Nederrijn/Lek

Rivieren Waal, IJssel en Nederrijn/Lek. Verbetering ecologische waterkwaliteit.
Arcadis Reageer

Het samenwerkingsverband van Arcadis, Antea Group, Bureau Waardenburg en HKV Lijn in Water werken de komende vier jaar aan plannen voor verbetering van de ecologische waterkwaliteit van de rivieren Waal, IJssel en Nederrijn/Lek in de planstudie Kaderrichtlijn Water Oost-Nederland.

De opdracht voor de planfase komt van Rijkswaterstaat en heeft een omvang van ongeveer 20 miljoen euro, met na vier jaar nog eens de optie tot verlenging met één jaar. Dat maakten de partijen woensdag bekend.

De Kaderrichtlijn Water is een Europese afspraak over de verbetering van de waterkwaliteit. Bij deze omvangrijke klus gaat het om een scala aan plannen om de ecologie van de rivieren te verbeteren. Denk daarbij aan geulen, strangen, natuurvriendelijke oevers, uiterwaardverlagingen en het aanpassen van beekmondingen. Het werk omvat ook de ontwerpen, de organisatie van de juiste vergunningen en het schrijven van de aanbestedingen. Daarnaast gaat het om de contacten met betrokkenen en belanghebbenden, projectmanagement en verschillende onderzoeken in het gebied. Staatsbosbeheer, eigenaar en beheerder in meerdere uiterwaarden, is een belangrijke samenwerkingspartner in het project.

“Dit is een fantastische opdracht en zeer welkom in deze bijzondere tijden”, aldus directeur Water & Milieu Harm Albert Zanting van Arcadis. “We starten met een pilot-contract en halen hier zo veel mogelijk leerervaringen uit die we verwerken in de volgende contracten. Dit past bij de filosofie ‘werken vanuit de bedoeling’. Het ultieme doel is natuurlijk schonere en mooiere rivieren en dat pakken we zo efficiënt mogelijk aan.”

Henri Deelstra, businesslijndirecteur Stad & Klimaat van Antea Group: “Het is een dankbare opgave om de IJssel, Waal en Nederrijn/Lek een ecologische ‘boost’ te geven. Daarbij inspireert het vernieuwende samenwerkingsgedachtengoed (DOEN) van Rijkswaterstaat mij enorm. We werken vanuit een écht partnerschap aan maximale klantwaarde en meer vertrouwen tussen markt en overheid.”

Klik hier voor de website van het project.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingArcadis Nederland BV

Piet Mondriaanlaan 26

3812 GV Amersfoort

Postbus 220

3800 AE Amersfoort

 

Tel +31 88 4261261

E-mail info@arcadis.nl

www.arcadis.com/nl/nederland

Meer nieuws

Afbeelding

AGENDA

1 maart 2021 –

31 oktober 2021       

Masterclass Smart Rivers

Diverse locaties in het rivierenland

Bloggers

Whitepapers