of 62812 LinkedIn

Transformatie naar groenere steden

Transformatie naar groenere steden. 2020 International Construction Costs
Arcadis Reageer

2020 International Construction Costs.

Arcadis brengt jaarlijks het International Construction Costs (ICC)-rapport uit. Hierin staat een vergelijking tussen ’s werelds grootste steden en bouwkosten. Amsterdam en Rotterdam zitten er ook in en scoren gemiddeld. Beide steden zijn ongeveer 1 procent duurder geworden in vergelijking met vorig jaar. Rotterdam staat nu 53e (57 vorig jaar) en Amsterdam 54e (58 vorig jaar) op de index. Londen, New York en Hong Kong zijn de duurste steden om in te bouwen. De goedkoopste steden komen uit India met Bangalore, New Delhi en Mumbai als hekkensluiters op deze index.

                “Wij zien twee belangrijke ontwikkelingen voor de komende jaren: de gevolgen van het COVID-19-virus en klimaatverandering”. Arrèn van Tienhoven, sectorleider contractors bij Arcadis.

 

COVID-19

Door de uitbraak van het COVID-19 virus staat de wereld voor een enorme opgave. Momenteel is het onbekend wat de daadwerkelijke effecten van dit virus zijn op de economie, wél is het de verwachting dat deze sneller daalt dan voorafgaand aan de uitbraak voorspeld. De bouwproductie en de prijsvorming worden hierin meegetrokken.

Het uiteindelijke effect blijft dus onvoorspelbaar. Vanuit de huidige woningmarkt is er nog steeds een woningtekort en daardoor een grote behoefte aan nieuwbouwwoningen. Vanuit die gedachte verwachten we dat de bouwkosten stabiliseren door de verbeterde betaalbaarheid.

 

Klimaatverandering

De bouwsector is leidend in de grootste uitdaging van deze generatie: klimaatverandering. Zo was de bouw in 2018 verantwoordelijk voor 40 procent van de wereldwijde, energie-gerelateerde CO2-emissies. Onze industrie kan ook écht het verschil maken. Om dit te bereiken moet er binnen de sector een gevoel van urgentie ontstaan zodat slimme, betaalbare, maar vooral duurzame oplossingen worden bedacht.

Bij Arcadis werken wij actief aan het toekomstbestendig maken van gebouwen en willen een positieve bijdrage leveren aan de klimaatcrisis. Met verschillende slimme oplossingen helpen wij klanten met hun CO2-uitstoot verlagen. Hoe? Door CO2-neutraal te bouwen, verlagen van CO2-uitstoot bij bestaande gebouwen en door gebouwen weerbaar te maken voor de gevolgen van klimaatverandering.

 

Lees meer

  

Download hier de whitepaper Transformatie naar groenere steden. 2020 International Construction Costs

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingArcadis Nederland BV

Piet Mondriaanlaan 26

3812 GV Amersfoort

Postbus 220

3800 AE Amersfoort

 

Tel +31 88 4261261

E-mail info@arcadis.nl

www.arcadis.com/nl/nederland

Meer nieuws

Afbeelding

AGENDA

1 maart 2021 –

31 oktober 2021       

Masterclass Smart Rivers

Diverse locaties in het rivierenland

Bloggers

Whitepapers