of 59179 LinkedIn

Succesvolle bestrijding van blauwalgen

Reageer

Blauwalgen een vaak voorkomend probleem in recreatieplassen. Wanneer besmetting met blauwalgen wordt vastgesteld is er vaak een risico voor de volksgezondheid; in het geval van zwemplassen wordt dan frequent een zwemverbod ingesteld. Een situatie waar niemand op zit te wachten. Afgelopen jaren heeft Arcadis in meerdere plassen succesvol blauwalgen bestreden.

Behandeling met waterstofperoxide

Samen met de Universiteit van Amsterdam heeft Arcadis een innovatieve manier bedacht om blauwalg te bestrijden. Uit laboratoriumonderzoek blijkt dat blauwalg veel gevoeliger is voor waterstofperoxide dan andere (niet giftige) algen. Door het water te behandelen met een zeer lage en ongevaarlijke concentratie waterstofperoxide, verdwijnt de blauwalg. Direct na de behandeling van het water daalt de concentratie blauwalg met 90 - 99 procent, zodat er weer veilig gezwommen kan worden. Deze methode kan uiteraard ook in andere waterplassen zoals stedelijke wateren, recreatieve havens of drinkwaterbassins worden toegepast.

 

Inmiddels voeren wij jaarlijks een aantal behandelingen uit en heeft de techniek zich bewezen. Zie hier hoe bijvoorbeeld gemeente Rotterdam blauwalg bestrijdt.

 

Meer informatie:

Renee.Talens@arcadis.com

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingArcadis Nederland BV

Piet Mondriaanlaan 26

3812 GV Amersfoort

Postbus 220

3800 AE Amersfoort

 

Tel +31 88 4261261

E-mail info@arcadis.nl

www.arcadis.com/nl/nederland

Meer nieuws

AGENDA

Bloggers

Whitepapers