of 59244 LinkedIn

Stadswerk bijeenkomst Gemeenten en Sustainable Development Goals

Stadswerk bijeenkomst Gemeenten en Sustainable Development Goals. Sustainable Development Goals; wat kun je er als gemeente mee?
Arcadis Reageer

Stadswerk, VNG International, Vereniging Gemeenten voor Duurzame Ontwikkeling, LCGW en de gemeente Rheden organiseren op 29 maart 2018 een themadag over het werken met de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties.

De 17 doelen voor duurzame ontwikkeling hebben betrekking op onder meer gezondheid, economische groei, onderwijs, schoon drinkwater, duurzame energie en aanpakken van klimaatverandering en ongelijkheid. De VN roepen overheden, bedrijven en maatschappelijke instellingen op om samen te werken aan een duurzamer wereld.  Om gemeenten aan te moedigen de doelen door te vertalen naar hun beleidsagenda, startte VNG International de campagne Gemeenten4GlobalGoals. Deze Stadswerk bijeenkomst past in deze campagne.

 

Tijdens deze bijeenkomst staat de vraag Sustainable Development Goals; wat kun je er als gemeente mee? centraal. 


Arie Voorburg, Arcadis gaat in zijn key-note lezing in op 'De noodzaak tot duurzame stedelijke samenwerking, netwerken en 'urban regions'.
• De gemeente Rheden laat zien hoe de doelen extra structuur, richting en focus aan de doorontwikkeling naar een netwerkorganisatie gaven. Rheden hanteert de doelen inmiddels als basis voor haar hele beleid. Dit initiatief is bekroond met een prijs van VNG International op.  

Voor wie?
Voor organisaties die willen ontdekken hoe zij deze ontwikkelingsdoelen kunnen gebruiken als leidraad voor hun denken en handelen

Wanneer?
29 maart 2018 van 10:00 tot 17:00 uur

Waar? 
Gemeentehuis Rheden. Hoofdstraat 3, De Steeg.

Kosten?
• Gratis voor gemeentelijke leden, studenten en overige leden van Stadswerk, VNG, GDO, LCGW, relaties gemeente Rheden
• €225,- ex. Btw voor overige belangstellenden

Klik voor meer informatie over het programma en aanmelden op de link naar Stadswerk.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingArcadis Nederland BV

Piet Mondriaanlaan 26

3812 GV Amersfoort

Postbus 220

3800 AE Amersfoort

 

Tel +31 88 4261261

E-mail info@arcadis.nl

www.arcadis.com/nl/nederland

Meer nieuws

AGENDA

 

 

Bloggers

Whitepapers