of 61043 LinkedIn

Spitsbreker 2020

Spitsbreker 2020. Mobiliteitsbeleid Arcadis meest effectief in de strijd tegen de files
Arcadis Reageer

Arcadis heeft de Spitsbrekers 2020 Competitie gewonnen. De jury beoordeelde het mobiliteitsbeleid van het ingenieurs- en adviesbureau als meest effectief in de strijd tegen de files. Verkeersminister Cora van Nieuwenhuizen maakte dit woensdag bekend tijdens de online finale.

Acht finalisten maakten dit jaar kans op de Spitsbreker bokaal. Naast Arcadis waren dat ABN AMRO, Duurzaam Bereikbaar Heijendaal, Feenstra, Flexxit, Groningen Bereikbaar, Havenbedrijf Rotterdam en Tauw. Namens de jury gaf voorzitter Tineke Netelenbos aan onder de indruk te zijn van Arcadis’ jarenlange strijd tegen de fileproblematiek en de vele maatregelen die het bedrijf trof, zoals het verplaatsen van kantoren naar intercitystations, het belonen van goed gedrag, het stimuleren van reizen met het openbaar vervoer en het verstrekken van verhuispremies.

 

Ook minister Cora van Nieuwenhuizen vindt de aanhoudende inspanning en het omvangrijke mobiliteitsbeleid van Arcadis een voorbeeld voor andere bedrijven in Nederland. ‘Ontzettend inspirerend! Jullie gaan op veel fronten de strijd aan met de files. Ik zag dat dit onder meer leidde tot maar liefst 40% minder autokilometers in de file de afgelopen 10 jaar. En ook na de coronacrisis maken jullie een extra stap met het belonen van medewerkers die thuiswerken met behulp van een speciale app. Nogmaals: ik word er als minister ontzettend enthousiast van en ben heel blij met de inspanningen van Arcadis én de andere finalisten. Laat dit een inspiratie zijn voor heel Werkend Nederland!’ Arcadis werd overigens ook gecomplimenteerd voor het doorzettingsvermogen. Juryvoorzitter Netelenbos: 'Ze zijn immers, na vorig jaar toen ze Spitsbrekers bijna wonnen, toch doorgegaan met het verder ontwikkelen van het mobiliteitsbeleid.' Arcadis Programmamanager Duurzaamheid Youri Schenau nam de prijs online in ontvangst: ‘Ik ben heel trots dat we beloond zijn voor het werk van heel veel collega’s binnen onze organisatie. Mobiliteit ligt niet bij één afdeling. Voor een groot bedrijf als Arcadis is het een intensieve samenwerking tussen veel afdelingen. We zijn al tien jaar bezig met het verduurzamen van onze mobiliteit. Deze prijs is een extra stimulans om de volgende stap te zetten.’

 

De Publieksstem van de Spitsbrekers Competitie ging naar Groningen Bereikbaar.

 

Voor meer informatie: BNR Podcast Spitsbrekers.

 

Contactpersonen Arcadis

Tim Preger, Woordvoerder/Senior Adviseur Communicatie

+31 (0)6 2706 2406

Yoeri Schenau, Programmamanager Duurzaamheid

+31 (0)6 2706 1331

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingArcadis Nederland BV

Piet Mondriaanlaan 26

3812 GV Amersfoort

Postbus 220

3800 AE Amersfoort

 

Tel +31 88 4261261

E-mail info@arcadis.nl

www.arcadis.com/nl/nederland

Meer nieuws

AGENDA

29 oktober 2020 –

15 januari 2021

Klimaatadaptatie webinar reeks

online

1 maart 2021 –

31 oktober 2021       

Masterclass Smart Rivers

Diverse locaties in het rivierenland

Bloggers

Whitepapers