of 59123 LinkedIn

Samenwerking in interactieve stedelijke planvorming

TNO en Arcadis starten een vijfjarige strategische samenwerking in interactieve stedelijke planvorming.
Reageer

Samenwerking TNO en Arcadis met Urban Strategy Tool.

TNO en Arcadis starten een vijfjarige strategische samenwerking in interactieve stedelijke planvorming. Het advies- en ontwerpbureau gaat structureel de Urban Strategy Tool van TNO inzetten bij zijn projecten.

Vanuit de praktijkervaring en vanuit vragen van de klant wordt de Tool verder ontwikkeld en toegepast. Hiermee kunnen integrale planvormingsvragen sneller en beter beantwoord worden, aldus TNO.

Samenhang en snelheid
De Tool verhoogt volgens de twee partijen de snelheid en de mate van interactie en samenhang tussen verschillende beleidsterreinen bij integrale stedelijke planvorming. De Urban Strategy Tool maakt vroegtijdig in het proces de (juiste) keuzes helder en inzichtelijk, stellen ze. Hiermee kunnen alternatieven in hoog tempo met elkaar worden vergeleken en met alle belanghebbende partijen helder worden gecommuniceerd.

Arcadis en TNO werken met een basisset aan modellen op het gebied van ruimtelijke ordening: luchtkwaliteit, verkeer, gezondheid en geluid. Deze basisset kan worden aangevuld met bijvoorbeeld modellen omtrent ‘safety en security’ en ‘het potentieel om energie te besparen’.

Het doel van beide partijen is om de sets verder uit te breiden met modellen voor ‘flood control’, ‘waarde van vastgoed’ en ‘Bouw- Informatiemodellering’ (BIM). Hiermee willen TNO en Arcadis stedelijke planners een nog veelzijdiger inzicht bieden, zonder negatief effecten op de kosten of doorlooptijd.

Monitoring
Gezamenlijk willen TNO en Arcadis de komende jaren uitbreiding op het terrein van stedelijke monitoring verder onderzoeken en ontwikkelen. Metingen en monitoring kunnen bijdragen aan een gedetailleerd inzicht in effecten en verbetering van de modellen achter de tooling, aldus TNO en Arcadis.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingArcadis Nederland BV

Piet Mondriaanlaan 26

3812 GV Amersfoort

Postbus 220

3800 AE Amersfoort

 

Tel +31 88 4261261

E-mail info@arcadis.nl

www.arcadis.com/nl/nederland

Meer nieuws

AGENDA

27 sept. 2018

Springtij Forum 2018

Bloggers

Whitepapers