of 63561 LinkedIn

Sabrina Helmyr

Programmamanager Klimaatadaptatie

+31 (0)6 2706 0113 / Stel mij een vraag • Droge perioden de baas, een kwestie van willen!

  Reageer

  Wat zie je buiten? Zuid-Spaanse bermen met af en toe een klaproos! Dit is nu al het derde droge jaar op rij. Het neerslagtekort is in het voorjaar nog nooit zo groot geweest als nu.

 • Stimuleringsregeling voor klimaatadaptatie : mooi initiatief maar kan breder!

  Reageer

  De Stimuleringsregeling Ruimtelijk Adaptatie is eind januari geopend. Ik vind dit echt een fantastisch initiatief. Geïnteresseerde overheden hebben twee maanden de tijd om hun aanvraag in te dienen. Voor partijen met ver gevorderde plannen is dat wellicht genoeg, maar voor partijen die nog moeten beginnen? Ook andere stakeholders kunnen niet rechtstreeks meedoen en dat is jammer!

 • Hoog tijd voor klimaatbestendig aanbesteden

  Reageer

  Beleidsmatig wordt op veel plekken uitgedacht hoe we met de gevolgen van klimaatverandering willen omgaan. De stap naar voorbereiding en uitvoering is lastiger. Ik vind het belangrijk dat marktpartijen klimaatbestendig aanbesteden op de agenda zetten: in hun eigen organisatie en bij opdrachtgevers. Immers, wat een opdrachtgever niet in een opdracht meeneemt, verwerken ingenieurs en bouwers niet in hun aanbieding om te voorkomen dat zij zich uit de markt prijzen. Hoe kun je dit doorbreken? Hoe kun je als opdrachtgever of marktpartij nu al aan de slag? En hoe kun je sturen bij aanbestedingen, bijv. met EMVI?

 • Hoe houden we de stad leefbaar bij een hittegolf?

  Reageer

  Het is warm deze zomer en deze week ronduit heet met temperaturen van boven de 30 graden Celsius. En het wordt nog heter: de verwachting is dat het kwik stijgt tot boven de 35 graden!

Contactgegevens

AfbeeldingArcadis Nederland BV

Piet Mondriaanlaan 26

3812 GV Amersfoort

Postbus 220

3800 AE Amersfoort

 

Tel +31 88 4261261

E-mail info@arcadis.nl

www.arcadis.com/nl/nederland

Afbeelding

AGENDA

1 maart 2021 –

31 oktober 2021       

Masterclass Smart Rivers

Diverse locaties in het rivierenland

10 juni 2021

13:00 – 14:30 uur

BodemBreed

PFAS in het bodem en watersysteem, vóórkomen en verspreiding

Bloggers

Whitepapers