of 59179 LinkedIn

Ruim 160 oplossingen voor de implementatie van de Nieuwe Agenda Stad

Reageer

Steden zijn aan zet. Medio 2016 bekrachtigden regeringsleiders de Europese Agenda Stad. Tijdens de Habitat III Conferentie lanceert de VN deze week de Nieuwe Agenda Stad. Voor steden en stakeholders die er mee aan de slag willen identificeerde World Urban Campaign 164 innovatieve oplossingen en 10 veranderstrategieën. Ze zijn te vinden in het manifest The City We Need en op de bijbehorende website.

De oogst aan oplossingen, die voortborduren op de 10 drivers for change voor duurzame stedelijke ontwikkeling is verzameld in zogenaamde Urban Thinkers bijeenkomsten. Daaraan namen inmiddels zo’n 7,800 beleidmakers, bestuurders, professionals en andere stakeholders, afkomstig uit 25 verschillende landen deel. Bert Smolders is er als programmamanager vanuit Arcadis actief bij betrokken: “Als expert en sponsor spelen wij een actieve rol in de World Urban Campaign. Ons initiatief gaat ook na de Habitat III conferentie verder. Wel is nu het moment aangebroken om het resultaat van al dat denkwerk actief te delen met steden en hun stakeholders wereldwijd. En om ermee aan de slag te gaan. De geïdentificeerde oplossingen zijn divers van aard. Ze omvatten, initiatieven, praktijkvoorbeelden, strategieën, wetgeving en modellen die bruikbaar zijn voor duurzame stedelijke ontwikkeling. Een deel ervan heeft zijn waarde in de praktijk al bewezen, andere zijn getest en als ‘veelbelovend’ bestempeld.Voor het eerst in de geschiedenis van de VN heeft een General Assembly of Partners een belangrijke adviesrol gehad. Als mede voorzitter van de stakeholder groep voor de private sector. ben ik door de VN gevraagd om – samen met de lidstataten van de VN - actief betrokken te zijn bij de uitvoering en monitoring van de nieuwe Urban Agenda.

 

De oplossingen helpen steden op weg bij het uitstippelen en realiseren van hun veranderstrategieën: ''Governance and Partnerships'', ''Planning and Design'', ''Finance'', ''Land, Housing and Services'', ''Environment'', ''Health and Safety'', ''Economy and Livelihoods'', ''Education'', ''Technology'' and ''Monitoring and Evaluation''.

 

Carolien Gehrels, Europees Directeur Grote Steden bij Arcadis vult aan: “Wij merken dat steden op zoek zijn naar oplossingen die wérken. Ze willen het beste voor hun stad en zijn erbij gebaat als ze gebruik kunnen maken van ervaringen elders. Hoewel elke stad uniek is door eigen historie, karakter en ambities, zie je toch ook dat veel steden worstelen met universele vraagstukken. Als we erin slagen om bewezen succesvolle innovaties en oplossingen beter te delen en toe te passen, kunnen steden sneller ‘meters maken’ en het leefklimaat en de vitaliteit van hun stad verbeteren. Daarom vind ik initiatieven als deze bijzonder waardevol.”

 

Meer informatie

 

Download hier de documenten:

- The city we need. Towards a New Urban Paradigm

- Information kit Urban Thinkers Solutions

 

Contactpersoon:

Carolien Gehrels: carolien.gehrels@arcadis.com

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingArcadis Nederland BV

Piet Mondriaanlaan 26

3812 GV Amersfoort

Postbus 220

3800 AE Amersfoort

 

Tel +31 88 4261261

E-mail info@arcadis.nl

www.arcadis.com/nl/nederland

Meer nieuws

AGENDA

Bloggers

Whitepapers