of 61043 LinkedIn

Praktijkboek 'Vraaggericht werken in gebiedsontwikkeling'

Praktijkboek 'Vraaggericht werken in gebiedsontwikkeling'. Hoe slaagt de Herstructureringsmaatschappij Overijssel (HMO) er in om de revitalisering van bedrijventerreinen succesvol en revolverend tot stand te brengen?
Arcadis Reageer

Hoe slaagt de Herstructureringsmaatschappij Overijssel (HMO) er in om de revitalisering van bedrijventerreinen succesvol en revolverend tot stand te brengen? Vraaggericht werken is dé sleutel tot succes. Een werkwijze die focust op belangen, investeringsbereidheid en business cases die echt bijdragen aan value cases. Dit blijkt uit driejarig onderzoek van het lectoraat Ontwikkeling Werklocaties naar ruim zestig projecten van HMO.

In het recent gelanceerde praktijkboek beschrijven auteurs Kjell-Erik Bugge (lector Saxion) en Margot Sloot (adviseur gebiedsontwikkeling Arcadis) zeven geslaagde herstructureringsprojecten, waarin zowel de vestigingsfactoren voor individuele bedrijven, de fysieke leefomgeving én de werkgelegenheid zijn verbeterd. De geleerde lessen uit de projecten vormen waardevolle ingrediënten van een succesformule voor gebiedsontwikkelaars. Interessant? Download dan hier het praktijkboek “Vraaggericht werken in gebiedsontwikkeling”.

 

Het belang van vraaggericht werken onder de Omgevingswet

De noodzaak tot het hanteren van een meer vraaggerichte werkwijze is extra actueel, aangezien deze manier van werken naadloos aansluit op de intenties van aankomende Omgevingswet. Een wet die vraagt om gebiedsontwikkelaars, die participatie en integraliteit effectief weten te combineren met strategische keuzes voor de fysieke leefomgeving. Een wet die daarmee vraagt om cultuurverandering binnen overheidsorganisaties. Hoe vraaggericht werken een passend antwoord kan bieden, leest u in het recent verschenen artikel in ROmagazine.

 

Contactpersoon:

Margot Sloot: margot.sloot@arcadis.com

 

Bron: Bugge, K.E. & Sloot, M. (2018). Vraaggericht werken in gebiedsontwikkeling: Zeven praktijkvoorbeelden van herstructurering van bedrijventerreinen in Overijssel. Deventer: Hogeschool Saxion.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingArcadis Nederland BV

Piet Mondriaanlaan 26

3812 GV Amersfoort

Postbus 220

3800 AE Amersfoort

 

Tel +31 88 4261261

E-mail info@arcadis.nl

www.arcadis.com/nl/nederland

Meer nieuws

Afbeelding

AGENDA

29 oktober 2020 –

15 januari 2021

Klimaatadaptatie webinar reeks

online

1 maart 2021 –

31 oktober 2021       

Masterclass Smart Rivers

Diverse locaties in het rivierenland

Bloggers

Whitepapers