of 60775 LinkedIn

Partner Amsterdam Smart City

Partner Amsterdam Smart City. Een open collectief van bewoners, bedrijven, kennisinstellingen en publieke organisaties die ervan overtuigd zijn dat veranderingen, nodig voor de vooruitgang van de stad en regio, alleen gerealiseerd kunnen worden vanuit samenwerking.
Arcadis Reageer

Amsterdam Smart City is een open collectief van bewoners, bedrijven, kennisinstellingen en publieke organisaties die ervan overtuigd zijn dat de essentiële veranderingen die nodig zijn voor de vooruitgang van de stad en regio alleen gerealiseerd kunnen worden vanuit samenwerking.

Door bundeling van de denkkracht, vaardigheden en netwerk ontwikkelen we gezamenlijk betere straten, buurten en steden op het gebied van de belangrijkste transities die gaande zijn, te weten; 

  • mobiliteit
  • digitalisering
  • energie 
  • circulaire economie

 

In deze nieuwe fase van Amsterdam Smart City bundelen nog meer partners hun netwerken, kennis, vaardigheden om beweging te creëren op vier belangrijke regionale vraagstukken:

  • schone en lokale energie
  • gasloze wijken
  • mobility as a service 
  • en digitalisering van de openbare ruimte. 

 

Op die manier voeren we zelf de regie en geven we samen de toekomst van de regio vorm. De gebruiker van het stedelijk gebied – een ieder die de stad en omgeving bezoekt – wordt betrokken bij deze stedelijke uitdagingen via demodagen, interactie op de online community en offline events.

 


Over Amsterdam Smart City
Amsterdam Smart City (ASC)  is gestart in 2009, een uniek samenwerkingsverband tussen bedrijven, overheden, kennisinstellingen én de Amsterdammer. ASC gelooft in het belang van samenwerking om te komen tot een toekomstbestendige en leefbare stad, waarin de kracht van de gebruiker van het stedelijk gebied centraal staat. De samenwerking is uitgegroeid tot een online community met ruim 5000 innovators, 300 partners die actief zijn in meer dan 250 projecten.

Meer informatie: Amsterdamsmartcity.com

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingArcadis Nederland BV

Piet Mondriaanlaan 26

3812 GV Amersfoort

Postbus 220

3800 AE Amersfoort

 

Tel +31 88 4261261

E-mail info@arcadis.nl

www.arcadis.com/nl/nederland

Meer nieuws

AGENDA

24 – 26 september

Springtij Forum 2020

1 maart 2021 –

31 oktober 2021       

Masterclass Smart Rivers

Diverse locaties in het rivierenland

Bloggers

Whitepapers