of 61043 LinkedIn

Ontwikkelstrategie Amstelwijck, Dordrecht

Ontwikkelstrategie Amstelwijck, Dordrecht. Klimaatadaptieve woningen versterken het menselijk kapitaal
Arcadis Reageer

De gemeente Dordrecht wil komende jaren meer dan 10.000 woningen bouwen. Een nieuwe ontwikkelstrategie voor de locatie Amstelwijck draagt bij aan deze ambitie.

Klimaatadaptieve woningen versterken het menselijk kapitaal

Door het herstel van de economie trekt de markt weer aan voor binnenstedelijke ontwikkellocaties. Ook Dordrecht wil hiervan profiteren en nieuwe woningen bouwen op duurzame, klimaatadaptieve locaties die goed bereikbaar zijn.

 

Op het deels braakliggende terrein Amstelwijck in het zuiden van Dordrecht zijn een voormalig ziekenhuis, bedrijven, een recreatieterrein en sportvelden gevestigd. Het is een geschikte locatie voor woningbouw én heeft de potentie om snel op de markt te komen. De ontwikkeling vraagt wel een andere strategie dan de gebruikelijke uitgifte van grond. Amstelwijck valt namelijk binnen de complexe ontwikkelopgave van het spoorzoneprogramma. Ook zijn de gebiedsontwikkelingsmarkt en de rol van de overheid veranderd en moet deze gebiedsontwikkeling bijdragen aan de organisatie ontwikkeling in de gemeente. 

Voor de gemeente stelt Arcadis een ontwikkelstrategie op die past in de gewijzigde markt voor gebiedsontwikkeling en de veranderende rol van de overheid. In het plan is meer ruimte en verantwoordelijkheid voor de markt gecreëerd wat in samenwerking met de eigen organisatie is uitgewerkt naar beslis- en tenderdocumenten. Het geïntegreerd stedelijk programma Amstelwijck is tevens een experimenteerplatform voor de nieuwe manier van gebiedsontwikkeling in Dordrecht. Het past bij de ambities én levert daadwerkelijk projecten op. Met aandacht voor gezondheid, duurzaamheid, energietransitie en klimaatadaptatie als integraal onderdeel van de opgave.

Met de ontwikkeling van een aantrekkelijke Amstelwijck kan Dordrecht haar woonaanbod weer in balans brengen en het vestigingsklimaat verbeteren om zo meer inwoners aan zich te binden.

 

Vragen over dit project

Rémi Adriaansens,

Senior adviseur gebiedsontwikkeling / urban developer

+31 (0)6 5230 3594 / Stel mij een vraag.                                           

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingArcadis Nederland BV

Piet Mondriaanlaan 26

3812 GV Amersfoort

Postbus 220

3800 AE Amersfoort

 

Tel +31 88 4261261

E-mail info@arcadis.nl

www.arcadis.com/nl/nederland

Meer nieuws

Afbeelding

AGENDA

29 oktober 2020 –

15 januari 2021

Klimaatadaptatie webinar reeks

online

1 maart 2021 –

31 oktober 2021       

Masterclass Smart Rivers

Diverse locaties in het rivierenland

Bloggers

Whitepapers