of 62812 LinkedIn

‘Ons’ station Lansingerland-Zoetermeer wint Gemma Smid Architectuurprijs 2020

‘Ons’ station Lansingerland-Zoetermeer wint Gemma Smid Architectuurprijs 2020
Arcadis 1 reactie

Het ontwerp werd beoordeeld als het meest aansprekende architectonische kwaliteit, dat in de afgelopen twee jaar in Zoetermeer werd gerealiseerd. Het station is ontworpen door Beate Vlaanderen van Arcadis en Team V Architectuur.

De jury prijst het integrale karakter van het sublieme ontwerp waarin landschap, stedenbouw en architectuur elkaar versterken. ‘Het beton, natuursteen, cortenstaal en hout sluiten mooi op elkaar aan. Het ontwerp heeft een tijdloze uitstraling, mede door het bijzondere gebruik van groen. Het station is een pionier in dit gebied en een bijzonder uitnodigende toegang tot de stad.’


Architect Beate Vlaanderen van Arcadis: ‘Ik ben blij dat de jury en zeker de gebruikers zeer tevreden zijn. Vooral mooie woorden rond de combinatie van groen, hoogwaardige materialen, functionaliteit en de landschappelijke inpassing waardeer ik zeer. Ik ben enorm tevreden dat de puzzel om trein, RandstadRail, auto en fiets op één knooppunt samen te brengen zo goed is gelukt. Dit alles kon niet tot stand komen zonder de goede en intensieve samenwerking met Team V Architectuur, de opdrachtgever en alle disciplines van ons mooie bedrijf zelf, waaronder de constructeurs.’

 

Station Lansingerland-Zoetermeer is een groen viaduct over de A12 en de spoorlijn Den Haag – Gouda. Op het brugdek ligt de halte van de RandstadRail. Voetgangers en fietsers kunnen er oversteken. De brug is ontworpen als een lommerrijke laan op hoogte met beplanting van bomen, hagen en gras. De hekwerken rond het dek zijn uitgevoerd in een haarscherp takkenpatroon van hoge-sterkte beton. Het patroon is speciaal voor dit project ontwikkeld.

 

Contact

Beate Vlaanderen, Senior Architect

+31 (0)6 2706 0864 / Stel mij een vraag

Tim Preger, Woordvoerder/Senior Adviseur Communicatie

+31 (0)6 2706 2406 / Stel mij een vraag

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Reactie op dit bericht

Door Ed Coenen (Fotograaf, redacteur en reiziger) op
Deze prijs is niet voor 100% verdiend. Wind en geluid zijn inmiddels aan de noordkant aangepakt, maar het perron richting Gouda biedt geen bescherming tegen wind en kou.

Contactgegevens

AfbeeldingArcadis Nederland BV

Piet Mondriaanlaan 26

3812 GV Amersfoort

Postbus 220

3800 AE Amersfoort

 

Tel +31 88 4261261

E-mail info@arcadis.nl

www.arcadis.com/nl/nederland

Meer nieuws

Afbeelding

AGENDA

1 maart 2021 –

31 oktober 2021       

Masterclass Smart Rivers

Diverse locaties in het rivierenland

Bloggers

Whitepapers