of 60941 LinkedIn

Onderzoek producten en afvalstromen op PFAS

Onderzoek producten en afvalstromen op PFAS. Doel: meer feitelijke informatie en meetgegevens
Arcadis Reageer

Arcadis onderzoekt in opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat producten, productieprocessen en afvalstromen op aanwezigheid van de vervuilende stof PFAS. PFAS zijn fluorhoudende verbindingen, die inmiddels wijdverbreid voorkomen in ons milieu en onlangs de aanleiding waren voor een grote verstoring van allerlei bouw- en baggerwerkzaamheden. De bedoeling van de studie is om te identificeren via welke producten en afvalstromen er PFAS in ons milieu komen. Op basis van deze gegevens kan de ‘kraan’ verder dicht gedraaid worden, zodat zo min mogelijk PFAS in het milieu belanden.

De studie is nadrukkelijk een eerste stap, waarbij de focus ligt op de (huishoudelijke) producten en afvalstromen met de grootste omvang in combinatie met blootstellingsroutes. Het doel van dit onderzoek is om meer feitelijke informatie en meetgegevens te krijgen in welke producten, productieprocessen en afvalstromen relevante hoeveelheden PFAS aanwezig zijn. Door te kijken naar hoeveelheden, locatie en blootstellingsroute, kunnen de belangrijkste bronnen geïdentificeerd worden die mogelijk invloed hebben op ons milieu. Naast literatuuronderzoek gaat Arcadis daarom daadwerkelijk analyses uitvoeren op producten en afvalstromen, om zo de aan- of afwezigheid van PFAS aan te tonen.

 

PFAS is een verzamelnaam voor zo’n zesduizend zogenaamde Poly- en perFluorAlkylStoffen die in onder meer teflon, waterafstotende kleding en blusschuim zitten. In de huidige situatie is er over de aanwezigheid van PFAS, of type PFAS in producten erg weinig bekend. De opdracht wordt eind 2020 afgerond.


Evenementen over PFAS

 

Wim Plaisier, Manager PFAS Oplossingen Europa

+31 (0)6 4664 7255 / Stel mij een vraag

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingArcadis Nederland BV

Piet Mondriaanlaan 26

3812 GV Amersfoort

Postbus 220

3800 AE Amersfoort

 

Tel +31 88 4261261

E-mail info@arcadis.nl

www.arcadis.com/nl/nederland

Meer nieuws

AGENDA

29 oktober 2020 –

15 januari 2021

Klimaatadaptatie webinar reeks

online

1 maart 2021 –

31 oktober 2021       

Masterclass Smart Rivers

Diverse locaties in het rivierenland

Bloggers

Whitepapers