of 59179 LinkedIn

NS combineert renovatie met verduurzaming van kantoor in Utrecht

Reageer

Arcadis gaat met Fokkema & Partners Architecten de Europese aan de slag met de renovatie en interieurontwerp van het NS-kantoor aan de Laan Puntenburg 100 in Utrecht.

 

Arcadis is verantwoordelijk voor het installatieadvies en ontwerpcoördinatie. Fokkema & Partners Architecten, een gerenommeerd architectenbureau op het gebied van grootschalige renovatie en nieuwe interieurconcepten, is verantwoordelijk voor het ontwerp.  

 

,,Het doel van ons ontwerp is om een gebruiksvriendelijk en gastvrij gebouw te creëren met een positieve uitstraling naar de directe omgeving op één van de drukste hoog stedelijke bouwlocaties van het land, grenzend aan spoor, station en binnenstad’’, aldus team Fokkema & Partners Marieke van Schaaijk en Twan Steeghs. 

 

De opgave betreft de renovatie van het achttien verdiepingen hoge gebouw, in eigendom van het Ontwikkelingsfonds Stationslocaties. Het is ongeveer 30.000 vierkante meter groot en bestaat uit een hoogbouwtoren op een plintgebouw met parkeergarage. Het gebouw stamt uit 1990 en is na ruim 25 jaar toe aan een renovatie om te kunnen voldoen aan de duurzaamheidsambities van NS en om een prettige, communicatieve en comfortabele werkomgeving te creëren voor de vele NSmedewerkers die gebruik gaan maken van het gebouw. Daarnaast wordt het gebouw, in verband met flexibiliteit naar de toekomst, geschikt gemaakt voor zogenoemd ‘multi-tenant’ verhuur. De renovatie start in 2018.

 

,,We zijn heel blij met deze opdracht,” aldus marktgroepdirecteur Frank Houben van Arcadis. ,,Het NS kantoor is in 1990 in gebruik genomen en is de afgelopen jaren incidenteel aangepakt. Nu kunnen we structureel aan de slag en dat maakt dat we in het totaalontwerp een keur aan duurzame elementen kunnen verwerken zoals zeer energie efficiënte LED verlichting, zonnepanelen en een groene daktuin voor de medewerkers. Bovendien werken we naar een hoge score op de duurzaamheidsbeoordelingsmethode BREEAM.’’

 

Meer informatie: Frank Houben

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingArcadis Nederland BV

Piet Mondriaanlaan 26

3812 GV Amersfoort

Postbus 220

3800 AE Amersfoort

 

Tel +31 88 4261261

E-mail info@arcadis.nl

www.arcadis.com/nl/nederland

Meer nieuws

AGENDA

Bloggers

Whitepapers