of 61869 LinkedIn

Mobiliteit waarin de mens centraal staat is sleutel tot succes voor steden

Mobiliteit waarin de mens centraal staat is sleutel tot succes voor steden.
Arcadis Reageer

Om steden in de toekomst succesvol te houden, doen beslissers er goed aan bij investeringen in mobiliteit goed te kijken naar het voordeel voor de eindgebruikers. Dat adviseert Arcadis in de studie "Future Mobility is People-Centric". Als ze dat missen, bestaat de kans dat hun mobiliteitssystemen in de toekomst overbelast raken met gevolgen voor de leefbaarheid en levensvatbaarheid in hun stad.

Arcadis deed een uitgebreide studie naar de toekomst van mobiliteit in steden door de bril van de eindgebruiker. Zo is de mensgerichte mobiliteit via drie lenzen in kaart gebracht: verbonden, duurzaam en geoptimaliseerd.

 

Slimme investeringen in kernmobiliteit als spoorvervoer, gecombineerd met de aanpassing en integratie met nieuwe technologieën (denk aan data-analyse, Mobility as a Service) en micro-mobiliteitsoplossingen verjongen het transportaanbod van een stad. Zo creëert de stad op maat gemaakte reizen voor de vele soorten gebruikers van het openbaar vervoer.

 

Steden die investeren in een op mensen gerichte combinatie mobiliteit winnen de concurrentieslag. De eerste en laatste kilometer van een reis van een reiziger is cruciaal. De "eerste en laatste kilometer" beschrijft de verplaatsing van mensen van thuis naar een mobiliteitshub en vervolgens naar een eindbestemming en terug.

 

Geoptimaliseerde mobiliteit brengt de waarde van het volledige ecosysteem van activa in een stad op het hoogste niveau. Optimalisatie van mobiliteitsoplossingen vereist een goed begrip van drie dingen: wensen en behoeften van eindgebruikers, bestaande infrastructuur en datacommunicatie. Met nieuwe technologieën en door slim gebruik van gegevens verbinden steden hun mensen, plaatsen en goederen slim via alle vervoersmodaliteiten met elkaar.

 

Verbonden mobiliteit zorgt voor een naadloze, flexibele en geïntegreerde ervaring van reizigers op basis van digitale technologie en gegevensbeheer. Met apps of platforms kiest een gebruiker de meest efficiënte manier van reizen. De verzamelde data van dergelijke platforms verbeteren de strategische besluitvorming en operationele prestaties van steden. Duurzaamheid is de essentiële rode draad die toekomstige mobiliteit ondersteunt. Veel nieuwe vormen van mobiliteit zorgen voor meer duurzaam transport.

 

 ‘Onze studie "Future Mobility is People-Centric" gaat niet alleen over de forens, de persoon die dagelijks op reis gaat, maar over alle reizigers", zegt Arnoud Neidig van Arcadis. "We maken die ervaring duurzamer naast betere verbindingen en efficiëntie. Steden moeten begrijpen wat deze veranderingen betekenen voor de infrastructuur, regelgeving en concessies, zodat ze plannen maken voor de toekomst om hun mobiliteit echt meer mensgericht te maken. Hun toekomstige succes en het welzijn van hun burgers hangt grotendeels af van de investeringen die bestuurders en andere investeerders nu doen op het gebied van mensgerichte mobiliteit.’

 

Contact

Tim Preger, Woordvoerder/pr-adviseur Arcadis Nederland

+31 (0)6 2706 2406 / Stel mij een vraag

 

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingArcadis Nederland BV

Piet Mondriaanlaan 26

3812 GV Amersfoort

Postbus 220

3800 AE Amersfoort

 

Tel +31 88 4261261

E-mail info@arcadis.nl

www.arcadis.com/nl/nederland

Meer nieuws

Afbeelding

AGENDA

1 maart 2021 –

31 oktober 2021       

Masterclass Smart Rivers

Diverse locaties in het rivierenland

Bloggers

Whitepapers