of 59185 LinkedIn

Low Car Diet bespaart 50,6 ton CO2

Reageer

Langdurige gedragsverandering stond centraal tijdens de najaarseditie van de duurzaamheidswedstrijd Low Car Diet. Organisaties en medewerkers gaan met elkaar de strijd aan om zoveel mogelijk duurzame kilometers te maken en ontdekken dat de dagelijkse reis goedkoper, schoner en gezonder kan. 1200 deelnemers reisden 30 dagen lang zo duurzaam mogelijk. Dit leverde in totaal 50,6 ton CO2 besparing. Met 9 ton CO2 besparing werd Arcadis uitgeroepen tot winnaar van Low Car Diet 2016.

De andere organisaties die eindigden in de top 5 zijn: gemeente Heerhugowaard, gemeente ’s-Hertogenbosch, Antea Group en Hogeschool Rotterdam. Ook werden prijzen uitgereikt aan de deelnemers die de meeste kilometers maakten op de fiets (Maurits Oosterling, Hunter Douglas), in het OV (Mike Flatton, Arcadis) en de elektrische auto (Jordy Kok, Hogeschool Rotterdam).

 

De effecten van de gedragscampagne zijn positief.  Er werden door de deelnemers 34% meer openbaar vervoer kilometers gemaakt, 34% meer fietskilometers en 38% minder autokilometers. Geert Kloppenburg, mobiliteitsexpert bij Urgenda, licht toe: “Dit zorgt uiteindelijk voor minder auto’s in de spits, schoner reizen met het OV en meer beweging.

 

Het Low Car Diet is een initiatief van duurzaamheidsorganisatie Urgenda in samenwerking met MVO Nederland, de Carbon Manager en Samen op Reis, het samenwerkingsinitiatief van de belangrijkste OV-partijen, vervoersbedrijven, overheden en consumentenorganisaties.  De volgende editie is van 3 t/m 28 april 2017. Meer info op www.lowcardiet.nl.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingArcadis Nederland BV

Piet Mondriaanlaan 26

3812 GV Amersfoort

Postbus 220

3800 AE Amersfoort

 

Tel +31 88 4261261

E-mail info@arcadis.nl

www.arcadis.com/nl/nederland

Meer nieuws

AGENDA

Bloggers

Whitepapers