of 64277 LinkedIn

Levering van kostenkentallen aan RVO

Arcadis levert kostenkentallen voor energiebesparende maatregelen aan RVO.
Arcadis Reageer

Arcadis levert de komende jaren kostenkentallen aan de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Hiermee is Arcadis opnieuw geselecteerd als vaste partner om de kostenkentallen voor energiebesparende maatregelen op te stellen.

De Rijksoverheid zet zich in voor een uitstekend ondernemersklimaat. Ministeries stippelen daar beleid voor uit en de RVO voert dit uit. Op deze manier helpt RVO ondernemend Nederland en beleidsmedewerkers vooruit op het gebied van onder andere duurzaamheid en innovatie. Een voorbeeld van die hulp zijn de alom bekende kostenkentallen. Met hulp van de kostenkentallen weet een woning- of vastgoedeigenaar bijvoorbeeld hoeveel het installeren van een warmtepomp of het isoleren van het object kost. En zo is het voor een woningcorporatie makkelijker uit te rekenen hoeveel een totale renovatieoplossing van een woonwijk gaat kosten.

 

De huidige kostenkentallen zijn vanaf 2007 door RVO en Arcadis ontwikkeld en doorontwikkeld. RVO hanteert deze kentallen in al haar studies, analyses, beschouwingen en instrumenten. Het merendeel van de marktpartijen gebruikt deze sets intensief en beschouwt deze als maat- en toonaangevend.


Gebruiksvriendelijk

RVO wil de kostenkentallen continueren, verder verbeteren en gebruiksvriendelijk benaderbaar en toegankelijk te maken voor marktpartijen en particulieren. Bij het verduurzamen van woningen en gebouwen zijn immers deze kostenkentallen essentieel voor de besluitvorming.


Toekomstbestendig

‘RVO kiest voor toekomstbestendigheid. Arcadis is trots hiervoor geselecteerd te zijn’, zegt commercieel en innovatiemanager Ted Peek van Arcadis. ‘Samen werken we met de RVO voor ondernemende Nederlanders, aan een duurzame en economisch sterke samenleving. De aankomende periode vergroot Arcadis het gebruik en de toepassing van de kostenkentallen een digitaal, gebruiksvriendelijk en interactief platform. De verwachte lancering van dit platform is gepland medio 2022.’

 

Neem contact op met Tim Preger voor meer informatie en vragen.

Tim Preger, Woordvoerder/Senior Adviseur Communicatie

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingArcadis Nederland BV

Piet Mondriaanlaan 26

3812 GV Amersfoort

Postbus 220

3800 AE Amersfoort

 

Tel +31 88 4261261

E-mail info@arcadis.nl

www.arcadis.com/nl/nederland

Meer nieuws

Afbeelding

AGENDA

23 september 2021

13:00 – 14:00 uur

Webinar Gezonde mobiliteit

1 maart 2021 –

31 oktober 2021       

Masterclass Smart Rivers

Diverse locaties in het rivierenland

Bloggers

Whitepapers