of 63000 LinkedIn

Klimaatbestendig stedelijk watersysteem Noordkop

Klimaatbestendig stedelijk watersysteem Noordkop. Analyse en versterking van de watersystemen
Arcadis Reageer

Arcadis helpt het samenwerkingsverband Noordkop met het analyseren en versterken van de stedelijke watersystemen. Ook voert Arcadis gedetailleerde modelsimulaties uit bij extreme klimaatbuien in de gebouwde omgeving. Het samenwerkingsverband bestaat uit de gemeenten Den Helder, Hollands Kroon, Schagen en Texel, samen met het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier. De intentie is een samenwerking tot 2024. Dat maakte Arcadis op donderdag bekend.

De grote vraag in deze opgave is om een helder inzicht te krijgen in het functioneren van de riolering, de maaiveldinrichting en het open watersysteem bij extreme neerslag als gevolg van de klimaatverandering. Daarnaast wordt ook het functioneren van de riolering onder normale omstandigheden in beeld gebracht, zoals het inzamelen en afvoeren van afvalwater en het verwerken van een ‘normale’ regenbui door de riolering. Met behulp van ‘state-of-the-art’ innovaties en 2D/3D-modelsimulaties en weergaves helpt Arcadis de Noordkop met het toekomst- en klimaatbestendig maken van hun stedelijk watersystemen, daarbij geholpen door het Amersfoortse bedrijf HydroLogic.

 

Wij brengen mensen en digitalisering samen in deze mooie opdracht’, aldus Marjan den Braber, bij Arcadis verantwoordelijk voor watersystemen. ‘We leveren niet alleen adviezen, maar geven extra aandacht aan regionale kennisdeling, kwaliteitsborging en uniformiteit. Daarnaast zorgt Arcadis voor digitale formats en de overdracht van van data.’

 

Contact

Tim Preger, Woordvoerder/Senior Adviseur Communicatie

+31 (0)6 2706 2406 / Stel mij een vraag

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingArcadis Nederland BV

Piet Mondriaanlaan 26

3812 GV Amersfoort

Postbus 220

3800 AE Amersfoort

 

Tel +31 88 4261261

E-mail info@arcadis.nl

www.arcadis.com/nl/nederland

Meer nieuws

Afbeelding

AGENDA

1 maart 2021 –

31 oktober 2021       

Masterclass Smart Rivers

Diverse locaties in het rivierenland

Bloggers

Whitepapers