of 62812 LinkedIn

Klimaatadaptatie webinar reeks

Vier webinars over Klimaatadaptatie. Iedere drie weken staat een nieuw onderwerp centraal
Arcadis Reageer

Nederland werkt hard aan een klimaatbestendige inrichting, om bestand te zijn tegen toenemende weersextremen. Zoals afgesproken in het Deltaplan Ruimtelijke Adaptatie maken alle overheden klimaatadaptatie onderdeel van beleid en vertalen de opgave naar een uitvoeringsagenda. Klimaatadaptatie krijgt steeds meer de aandacht in de werkvelden van infrastructuur, woningbouw en natuur. Voor sommigen wordt de klimaatadaptatie opgave nog verkend, andere werkvelden gaan al richting uitvoering.

 

Arcadis is op al deze fronten actief. We delen onze kennis en kunde graag met u en bieden een platform om elkaar verder te helpen. Dat doen we met een webinar reeks over klimaatadaptatie. 

Webinars

U kunt deelnemen aan vier webinars, verspreid over het najaar van 2020 en januari 2021. Iedere drie weken staat een nieuw onderwerp centraal, op donderdagen van 11.00 tot 12.00 uur.

 

  • 29 oktober: Uitvoeringsagenda en Impulsregeling
   Over het proces om in aanmerking te komen voor gelden uit de impulsregeling. Hoe stellen we een uitvoeringsagenda op die geschikt is om impulsgelden aan te vragen?
  • 19 november: Infrastructuur
   Over de stress na de stresstesten bij infrastructuurbeheerders: hoe nu verder? Samen sparren we over hoe intern te organiseren, prioriteiten te stellen op basis van risico’s of meekoppelkansen en het gesprek met de omgeving. 
  • 10 december: Woningbouw en gebiedsontwikkeling
   Over het klimaatbestendig maken van nieuwe gebiedsontwikkelingen. Met de bewoner en kwaliteit van de leefomgeving centraal: hoe klimaatadaptatie te implementeren van beleid tot en met realisatie op straatniveau?
  • 14 januari: Natuur
   Over klimaatadaptatie ín de natuur en mét natuur: inzetten op ‘natuur-adaptatie’? 

 

Nieuwsgierig? Sluit dan aan bij de open webinars. We delen onze ervaringen en horen graag wat leeft bij u. Heeft u een specifieke vraag, laat het ons vooraf weten. Er is voldoende ruimte om het gesprek aan te gaan en samen stappen te zetten. Meer informatie over de afzonderlijke webinars vind u hier.

 

Aanmelden

Aanmelden kan zowel voor de gehele reeks als voor individuele webinars. U kunt zich aanmelden via dit aanmeldformulier. We zien u graag snel!

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingArcadis Nederland BV

Piet Mondriaanlaan 26

3812 GV Amersfoort

Postbus 220

3800 AE Amersfoort

 

Tel +31 88 4261261

E-mail info@arcadis.nl

www.arcadis.com/nl/nederland

Meer nieuws

Afbeelding

AGENDA

1 maart 2021 –

31 oktober 2021       

Masterclass Smart Rivers

Diverse locaties in het rivierenland

Bloggers

Whitepapers