of 62812 LinkedIn

Klimaatadaptatie en gemeenten

Klimaatadaptatie en gemeenten. Gemeenten staan aan de lat voor een klimaatbestendige inrichting van de buitenruimte.
Arcadis Reageer

Extreme neerslag, hitte, droogte en overstromingsrisico’s; veranderende weersomstandigheden door klimaatverandering zetten ons voor grote opgaven. Een belangrijke rol bij deze veranderingen is weggelegd voor gemeenten. Zij staan aan de lat voor een klimaatbestendige inrichting van de buitenruimte. Wij bieden oplossingen in de verschillende beleid- en planfasen om te komen tot een klimaatbestendige omgeving.

Deltaplan

Gemeenten, waterschappen, provincies en het Rijk maakten in het Deltaplan Ruimtelijke Adaptatie gezamenlijke afspraken over de aanpak van klimaatadaptatie. Iedere gemeente brengt haar kwetsbaarheden en kansen in kaart en praat met stakeholders over prioriteiten en ambities, de zogenaamde risicodialogen of klimaatdialogen. Vervolgens stellen ze klimaatadaptatie strategieën en -uitvoeringsagenda’s op. Deze stappen leiden uiteindelijk tot de implementatie van klimaatadaptieve maatregelen. 

 

Elke gemeente heeft daarbij zijn eigen unieke uitdagingen. Verschillen in praktijkervaring, ambities en mogelijkheden voor ruimtelijke adaptatie vragen om maatwerk. We helpen uiteenlopende gemeenten het klimaatadaptatie proces vorm te geven met betrouwbare rekenmodellen en creatieve dialoogsessies. 


Doelen

Zo bereiken gemeenten hun doelen, ook als omstandigheden veranderen. De coronacrisis remt ons niet af, maar we reageren innovatief met digitale klimaatdialogen. Klik hier voor het verhaal van Jeroen Rijsdijk over digitale risicodialogen. En als die klimaatadaptatie strategie er ligt, helpen we óók bij de uitvoering. 

 

Lees hier meer over onze projecten:

Klimaatadaptatie en biodiversiteit op bedrijventerreinen versnellen

Op weg naar een klimaatbestendig Utrecht

Schoolplein Zwolle verandert in groene oase

Interactieve kaart laat mogelijke waterschade zien

Overheden in regio Zaanstreek-Waterland ontwikkelen gezamenlijk klimaatbestendig waterbeleid

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingArcadis Nederland BV

Piet Mondriaanlaan 26

3812 GV Amersfoort

Postbus 220

3800 AE Amersfoort

 

Tel +31 88 4261261

E-mail info@arcadis.nl

www.arcadis.com/nl/nederland

Meer nieuws

Afbeelding

AGENDA

1 maart 2021 –

31 oktober 2021       

Masterclass Smart Rivers

Diverse locaties in het rivierenland

Bloggers

Whitepapers