of 61043 LinkedIn

Ian Minnes

Adviseur Energietransitie en Klimaatadaptatie

Ian heeft al van jongs af aan een sterke drive om bij te dragen aan een betere wereld. Een drive die perfect aansluit bij ’Improving Quality of Life’. Hij maakt er een missie van om voortdurend nieuwe kennis te vergaren en in te zetten om klimaatverandering tegen te gaan en te voorkomen. Vooral in projecten in de stedelijke context.

Klimaatverandering, energietransitie en circulaire economie zijn flinke opgaven waar steden mee te maken krijgen en te groot en complex zijn om binnen individuele sectoren op te lossen. Daarom pleit Ian voor het belang van integraliteit, want de oplossing ligt deels in het koppelen van maatschappelijke opgaven die op de stad afkomen. Zijn sociaalwetenschappelijke achtergrond komt daarbij goed van pas. Tijdens zijn studie Sociale Geografie heeft hij geleerd om verschillende perspectieven en disciplines te integreren.

Ian vertelt in zijn blogs hoe Arcadis omgaat met klimaatverandering en hoe hij dit met zijn integrale blik toepast in zijn werk.

 

+31 (6)1594 1057

Stel mij een vraag

  • Klimaatverandering aanpakken: allerlei handjes helpen!

    Reageer

    Het is 3 februari 2020, mijn eerste werkdag bij Arcadis. Na meerdere gesprekken variërend op kantoren van San Francisco tot Amersfoort is het me gelukt binnen te komen. Makkelijker gezegd dan gedaan voor iemand met een sociale achtergrond die wil werken voor Arcadis aan mitigatie (energietransitie) en adaptatie (klimaatadaptatie) projecten om de gevolgen van klimaatverandering te beperken en aan te passen. De praktijk leert dat de ingenieurs- en advieswereld het domein is voor techneuten, ook bij Arcadis. Maar voor de ‘atypische’ profielen is er een weg naar binnen: het Traineeship Client Development.

Contactgegevens

AfbeeldingArcadis Nederland BV

Piet Mondriaanlaan 26

3812 GV Amersfoort

Postbus 220

3800 AE Amersfoort

 

Tel +31 88 4261261

E-mail info@arcadis.nl

www.arcadis.com/nl/nederland

AGENDA

29 oktober 2020 –

15 januari 2021

Klimaatadaptatie webinar reeks

online

1 maart 2021 –

31 oktober 2021       

Masterclass Smart Rivers

Diverse locaties in het rivierenland

Bloggers

Whitepapers