of 61441 LinkedIn

Geluidsverwachting.nl

Geluidsverwachting.nl. Hyperlokaal weerbericht voor geluid en slagschaduw windturbines.
Arcadis Reageer

Met de app Geluidsverwachting.nl won Arcadis vorige week dinsdag de Award voor de Leefomgeving tijdens het congres Geluid, Trillingen en Luchtkwaliteit (GTL) dat op 5 en 6 november in Hoevelaken werd gehouden. Ontwikkelaar Erik Koppen van Arcadis is erg trots op deze erkenning: ‘We werken al vele jaren aan deze digitale tool en stapje voor stapje boeken we vooruitgang.’

Met de app Geluidsverwachting.nl wil Arcadis de hinder van windturbines verminderen door in te spelen op de niet-akoestische factoren. Want deze factoren spelen in de hinderbeleving een belangrijke rol. De app biedt omwonenden een soort hyperlokaal weerbericht, maar dan voor het geluid en de slagschaduw van windturbines.

 

Omwonenden geven via de app eenvoudig dag en nacht hun eigen beleving van windturbines door. Wat deze methode uniek maakt, is dat de app loopt op continu aangeleverde real time state-of-the-art weersverwachtingen voor de berekening van de geluidsniveaus en de slagschaduw. De registratie van de locatie en de tijd van de melding samen met de weersomstandigheden leiden tot nieuwe en betere inzichten.

 


 


Wij bedanken innogy Windpower dat zij al in 2017 de uitdaging met ons zijn aangegaan om de app in een pilotproject met de omwonenden van het Brabantse windpark Kattenberg-Reedijk te beproeven. Ook onze partner Infoplaza laten wij graag delen in dit succes.

Erik Koppen, Senior adviseur geluid en windenergie

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingArcadis Nederland BV

Piet Mondriaanlaan 26

3812 GV Amersfoort

Postbus 220

3800 AE Amersfoort

 

Tel +31 88 4261261

E-mail info@arcadis.nl

www.arcadis.com/nl/nederland

Meer nieuws

Afbeelding

AGENDA

29 oktober 2020 –

15 januari 2021

Klimaatadaptatie webinar reeks

online

1 maart 2021 –

31 oktober 2021       

Masterclass Smart Rivers

Diverse locaties in het rivierenland

Bloggers

Whitepapers