of 65101 LinkedIn

En daarom wint de trein het voor mij nu helemaal van de auto...

AfbeeldingIk reis zakelijk regelmatig met het OV en dat bevalt mij prima. Een nadeel vind ik wel dat het niet een handige plek is voor telefoongesprekken. Het belangrijkste voordeel van de auto, voor mij, is dat ik daar wel (handsfree) kan bellen. Tenminste tot voorkort.

Toen op 1 juli bellen op de fiets in Nederland verboden werd, hebben we bij Arcadis afgesproken ook niet langer in de auto te bellen. Doorslaggevend voor dit besluit is dat we graag willen dat onze collega’s veilig op hun bestemming aankomen en dat er overtuigend bewijs is dat het risico op afleiding (en daarmee ongelukken) VIER KEER ZO HOOG is, als  je een mobiele telefoon gebruikt (handheld EN handsfree). Zie voor meer informatie de factsheet Verkeersdoden in Nederland van het SWOV (Stichting wetenschappelijk onderzoek verkeersveiligheidsonderzoek).

 

Ik sta volledig achter dit besluit. Maar, ik baal wel. Stelde ik tot voorkort telefoontjes uit tot ik rustig in de auto zat, kan dat nu niet meer. Ik moet mijn patroon aanpassen, andere logische momenten inbouwen om te bellen. En eerlijk is eerlijk: dat valt niet mee. Het voelt alsof ik hierdoor minder efficiënt kan werken, en dat is geen fijn gevoel. Dus mensen die daarvoor goeie tips hebben, wees welkom!

 

Wat het in ieder geval voor mij betekent, is dat de belangrijkste reden om de auto te pakken nu weg is. De trein wint! 

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingArcadis Nederland BV

Piet Mondriaanlaan 26

3812 GV Amersfoort

Postbus 220

3800 AE Amersfoort

 

Tel +31 88 4261261

E-mail info@arcadis.nl

www.arcadis.com/nl/nederland

Meer nieuws

Afbeelding

Bloggers

Whitepapers