of 65101 LinkedIn

Elk gebouw een verplicht materialenpaspoort

AfbeeldingHet is inmiddels 2020 en wij hebben nog geen enkel gebouw ontwikkeld met een volwaardig materialenpaspoort. Is dat erg? Ja, want alle mooie ideeën en verhalen ten spijt, gebeurde er nog niets concreets. Want waar ligt het probleem dan? Het ligt in elk geval niet aan ons gebrek aan innovatie of het afwachtende Rijk met haar veel te complexe wet- en regelgeving. Het ligt ook niet aan gebouweigenaren die gewoonweg niet willen betalen voor extra restwaarde. Zoals bij heel veel toekomstige problemen in deze wereld is het antwoord niet eenvoudig. Het gaat mogelijk nog jaren duren voordat we spreken van één volwaardige en universeel materialenpaspoort in de bouwketen en haar gebouwen.

        Denk mee over de ontwikkeling van één universeel materialenpaspoort

 

Daarom slaat Arcadis vanaf nu een andere weg in. We kunnen wel blijven hameren op verandering, maar als wij het goede voorbeeld niet geven, gebeurt er helemaal niets. Echte verandering begint dus bij jezelf. En dat geldt dus ook voor ons.

 

Vanaf nu bieden wij bij elk ‘nieuw’ gebouw een standaard materialen paspoort aan in onze offertes. Wij bieden per type object één standaardtarief per vierkante meter om zo de ontwikkelingen van materiaalpaspoorten aan te moedigen. Daarnaast laten wij ons paspoort certificeren door een onafhankelijke partij om de kwaliteit te waarborgen.

 

Dit doen we overigens niet geheel vrijblijvend. Onze ervaringen en geleerde lessen koppelen we terug richting het ‘Circulair Bouwen ’23’ en onze trouwe partner Madaster. Op deze manier willen we bijdragen aan één unieke standaard, die vervolgens breed wordt gedragen door de markt en al haar stakeholders.

 

Het spreekt natuurlijk voor zich dat we er enorm veel zin in hebben en ik wil daarom iedereen uitnodigen mee te denken over de ontwikkeling van één universeel materialenpaspoort. Samen maken we het verschil en werken we aan een mooiere toekomstige wereld.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingArcadis Nederland BV

Piet Mondriaanlaan 26

3812 GV Amersfoort

Postbus 220

3800 AE Amersfoort

 

Tel +31 88 4261261

E-mail info@arcadis.nl

www.arcadis.com/nl/nederland

Meer nieuws

Afbeelding

Bloggers

Whitepapers