of 65101 LinkedIn

Eke Schins-Derksen

Sectorleider Onderwijs en Gezondheidszorg bij Arcadis

 

+31 (0)6 2706 1407 / Stel mij een vraag


 

 • Gedrag als basis voor goed binnenklimaat!?

  Reageer

  Het coördinatieteam ventilatie scholen leverde recentelijk het verwachte rapport op; Een eerste inventarisatie van hoe het zit met de ventilatie op onze scholen. Conclusie 11 procent van de scholen voldoet niet aan het Bouwbesluit en 38 procent wel. Van de rest weten we het nog niet of is extra onderzoek nodig. Is dat een mooie uitkomst of niet? Wat mij betreft zeggen deze gegevens niets over de daadwerkelijke situatie in onze scholen. Het Bouwbesluit is het absolute minimum, dus dat al 11 procent daaraan niet voldoet vind ik zorgelijk. En bij ruim de helft van de scholen is diepgaander onderzoek nodig.

 • Binnenklimaat en scholen, het blijft sukkelen!

  1 reactie

  De scholen in Noord-Nederland zijn weer gestart. In volle bezetting! De twee weken hiervoor is er druk gediscussieerd over de ventilatie en wat wel of niet veilig is. Iedereen die in de sector werkt weet het al lang: de woorden binnenklimaat, fris en scholen passen totaal niet bij elkaar. Al jaren niet overigens. COVID-19 verscherpt nu de aandacht voor dit onderwerp omdat gezondheid van kinderen en docenten plotseling scherp onder de aandacht komt; alsof niet al jarenlang kinderen en docenten aan het einde van een schooldag vaak met hoofdpijn naar huis gaan en de CO2 meters aan alle kanten uitslaan vanwege te hoge concentraties...

 • Nederland 2.0: op naar de gezonde en veerkrachtige stad!

  Reageer

  Langzaam maar zeker gaat Nederland van het slot. We mogen meer en gesloten sectoren openen. Tegelijkertijd maken mensen zich zorgen over de gevolgen voor de openbare ruimte en de drukte die dit veroorzaakt. Zijn onze steden toegerust op de anderhalve meter en het ‘nieuwe normaal’?

 • Nederlandse kinderen dupe van falend beleid rond scholen!

  Reageer

  We kunnen er niet omheen, het is warm in Nederland. Zoals gebruikelijk klagen we in Nederland steen en been over de hitte. Maar daarnaast ondernemen we ook actie. Ik lees in de krant dat we leerlingen van scholen naar huis sturen met een tropenrooster. Door de hitte moeten ze eerder naar huis en passen de scholen het lesschema aan.

Contactgegevens

AfbeeldingArcadis Nederland BV

Piet Mondriaanlaan 26

3812 GV Amersfoort

Postbus 220

3800 AE Amersfoort

 

Tel +31 88 4261261

E-mail info@arcadis.nl

www.arcadis.com/nl/nederland

Afbeelding

Bloggers

Whitepapers