of 58952 LinkedIn

Dolf Logemann

Senior Adviseur Ecologie en Natuurbeleid

 

www.dolfsnatuurblog.nl

 • Beekdalen beter doorgronden

  Reageer

  AfbeeldingZomer 2016. In het dal van de benedenloop van de Drentsche Aa in Noord-Drenthe ligt een prachtig overgangsveen, de Kappersbult. Een zeldzaam type veen dat ontstaat uit een combinatie van diep opwellend grondwater en periodieke overstromingen vanuit de beek. Diep grondwater komt echter in de Kappersbult nauwelijks meer aan de oppervlakte. De bijzondere vegetatie met (nu nog massaal) moeraskartelblad en Noordse zegge verdroogt en verzuurt. De instandhouding staat daardoor onder druk.

 • Een stille revolutie in de groene ruimte.

  Een stille revolutie in de groene ruimte

  Reageer

  Buiten de hoofdstroming van de natuurbescherming voltrekt zich in alle stilte een kleine revolutie: organisaties die hun beheer van de groene ruimte aanpassen aan de eisen van de natuur. Dat is het gevolg van de Flora- en faunawet. Vaak is een ‘gedragscode’ het voertuig. Misschien niet 'sexy’, wel effectief.

 • Vergunningverleners hebben het druk

  Reageer
 • Te PAS en te on-PAS

  Reageer

  AfbeeldingEerlijk gezegd weet ik niet zo goed wat ik van de PAS moet denken. Dankzij de PAS wordt er veel geld gestoken in versterking van de natuur. Maar de PAS is ook een juridisch wankel bouwwerk dat de vermeden stikstofemissies weer grotendeels te niet doet. De natuur zal nog decennia lang gebukt gaan onder een zeer schadelijke deken van stikstof.

Contactgegevens

AfbeeldingArcadis Nederland BV

Piet Mondriaanlaan 26

3812 GV Amersfoort

Postbus 220

3800 AE Amersfoort

 

Tel +31 88 4261261

E-mail info@arcadis.nl

www.arcadis.com/nl/nederland

Bloggers

Whitepapers