of 62812 LinkedIn

Diamant Award van Talent naar de Top

Diamant Award van Talent naar de Top. Hogere instroom, doorstroom en behoud van vrouwelijk talent in topfuncties
Arcadis Reageer

Arcadis is één van de drie organisaties die een Diamant Award heeft ontvangen van Talent naar de Top. Het doel van het Charter Talent naar de Top is een hogere instroom, doorstroom en behoud van vrouwelijk talent in topfuncties. Deelname aan het charter is vrijwillig, maar niet vrijblijvend.

Eén van onze speerpunten in het streven naar een meer inclusief bedrijf is het verbeteren van de man/vrouw diversiteit; niet alleen in de breedte maar zeker ook in de top. Met concrete doelstellingen definieerden wij de afgelopen jaren een heel pakket aan concrete acties.

 

Algemeen directeur Gert Kroon: ‘Toen ik als directeur begon was 22 procent binnen Arcadis Nederland vrouw en dat percentage is inmiddels tot boven de dertig gestegen (33 procent om precies te zijn). Dat is een significante stijging en daar ben ik ontzettend trots op!’’

 

Daarnaast zitten inmiddels drie vrouwen in het directieteam, dat in totaal uit acht personen bestaat. De raad van commissarissen bestaat voor de helft uit vrouwen.

 

Charter

Voor de Nederlandse deelnemers van het Charter – zo blijkt uit de Monitor Talent naar de Top 2019 – bedroeg het aandeel vrouwen aan de top vorig jaar 26,7 % ten opzichte van 24,6 % eind 2018. Caroline Princen, voorzitter Commissie Monitoring, spreekt van een ‘historische’ stijging. De charterorganisaties hebben in 2019 gemiddeld 31,4 procent vrouwen in de hun top en 36,6 procent in de raad van commissarissen. Naast Arcadis ontvangen dit jaar óók VodafoneZiggo en Rabobank een Talent naar de Top Diamant Award, omdat zij bijzonder goede prestaties op het gebied van m/v-diversiteit laten zien.

 

Arcadis doet ook mee aan het Cross Mentoring programma en het Boardroom Coaching programma van Talent naar de Top.

 

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingArcadis Nederland BV

Piet Mondriaanlaan 26

3812 GV Amersfoort

Postbus 220

3800 AE Amersfoort

 

Tel +31 88 4261261

E-mail info@arcadis.nl

www.arcadis.com/nl/nederland

Meer nieuws

Afbeelding

AGENDA

1 maart 2021 –

31 oktober 2021       

Masterclass Smart Rivers

Diverse locaties in het rivierenland

Bloggers

Whitepapers