of 65378 LinkedIn

Dertig dagen duurzaam reizen: Doe jij ook mee!

AfbeeldingDe vakantie is voorbij, de wegen stromen vol, de filedruk neem toe en toch stappen we iedere morgen massaal in de auto. Het verbaast me nog steeds. Want natuurlijk kan dat anders! Maar we zijn gewoontedieren. En het blijft lastig om een gewoonte te doorbreken, zelfs als je weet dat je lange files te wachten staan.

Daarom is er het Low Car Diet! Dit is een mobiliteitswedstrijd met als doel een maand lang zo duurzaam mogelijk te reizen. De strijd is van 10 september tot 10 oktober en natuurlijk doen wij ook mee.

 

Het Low Car Diet is mijn ideale kans om mijn reisgewoonte weer eens onder de loep te nemen en te ervaren waar het duurzamer en gezonder kan. Doordat we samen met collega’s de strijd aan gaan tegen andere bedrijven (waaronder Stedin, RoyalHaskoning DHV, gemeente Amstelveen/Aalsmeer) is het niet alleen leuk maar heb ik ook een stok achter de deur. Want we willen wél winnen natuurlijk!

 

       

We zijn gewoontedieren, maar het kan anders!

 

Ik ga dus de uitdaging aan om een maand lang vaker te lopen, te fietsen, te treinen en te skypen. Voor de keren dat een locatie écht slecht te bereiken is met OV zoek ik een collega om mee te carpoolen of vraag ik een collega met een elektrische auto of ik die kan lenen.


Drie redenen om mee te doen:

1) Geen files. Dit is je kans om met de trein voorbij de file te zoeven. De file zwaarte is de afgelopen zes maanden weer flink toegenomen. Ook buiten de spits.

2) Meer beweging. Treinreizigers zijn actiever en minder dik dan automobilisten blijkt uit onderzoek van het RIVM. Meer beweging is altijd goed natuurlijk. En voor mij persoonlijk zo na de zomervakantie helemaal ??

3) Gezonder voor het milieu. Je draagt je steentje bij in de strijd tegen klimaatverandering. Lopen en fietsen zijn gezond voor jezelf en het milieu. En ga je met de trein dan kies je voor 100 procent windstroom. Lees hier de NRC fact check.

 

Extra pluspunt: Tijdens de wedstrijd verdien je punten voor ritten die je doordeweeks maakt met de fiets en het OV, of met OV- en autoritten buiten de spits. De verdiende punten kun je inwisselen voor bijvoorbeeld gratis koffie bij NS, dagkaarten van NS en kortingen op duurzame cadeaus.


Twijfel je nog? Het is echt leuk en met deze vijf tips ook makkelijk te doen

1) Werk eens een dagje thuis. Klap je laptop open, je huisdier aan je voeten, je koffiezetapparaat bij de hand.

2) Ga lopen of fietsen naar kantoor.

3) Pak de trein: Je kunt uit het raam kijken, de krant lezen, je mail bijwerken.

4) Voor vervoer vanaf kantoor of het station kun je een leen e-bike pakken of een ov-fiets meenemen.

5) Heb je toch echt de auto nodig: vraag één van je collega’s of je een dagje zijn / haar elektrische bolide mee kan nemen. Zo kun je ervaren hoe dat rijdt en het is minder slecht voor het milieu.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingArcadis Nederland BV

Piet Mondriaanlaan 26

3812 GV Amersfoort

Postbus 220

3800 AE Amersfoort

 

Tel +31 88 4261261

E-mail info@arcadis.nl

www.arcadis.com/nl/nederland

Meer nieuws

Afbeelding

Bloggers

Whitepapers