of 60941 LinkedIn

De CO2-prestatieladder

De CO2-prestatieladder. Arcadis handhaaft trede 5
Arcadis Reageer

Arcadis handhaaft wederom trede 5 van de CO2-prestatieladder. De ladder is een certificeringsinstrument dat wordt gebruikt om organisaties te helpen op structurele wijze CO2 te reduceren. Bedrijven met deze certificering krijgen bovendien een fictieve korting bij aanbestedingen van inmiddels circa 100 organisaties, zoals ProRail, Rijkswaterstaat, Alliander, een aantal provincies, waterschappen en gemeenten.

De CO2-Prestatieladder is oorspronkelijk in 2009 ontwikkeld door ProRail en sinds 2011 in eigendom en beheer van de Stichting Klimaatvriendelijk Aanbesteden en Ondernemen (SKAO). Arcadis was in 2010 de eerste grote ontwerp- en consultancyorganisatie die trede 5 van de ladder haalde volgens het toen geldende handboek. De externe auditors kijken naar inzicht, CO2-reductie, transparantie en participatie.

 

"Het doel is aantonen dat we het hele jaar werken aan het verbeteren van duurzaamheid in onze bedrijfsvoering, in de oplossingen voor onze klanten en in de keten" aldus Yoeri Schenau, Duurzaamheidsmanager bij Arcadis ,, Als duurzame koploper willen we het goede voorbeeld geven en andere bedrijven motiveren, stimuleren en inspireren om ook duurzame stappen te zetten."

 

Het aantal opdrachtgevers dat de CO2-Prestatieladder in aanbestedingen inzet groeit. Ook het aantal bedrijven dat een certificaat bezit. Arcadis helpt ook andere bedrijven om te groeien op de CO2-Prestatieladder. Sinds dit jaar levert Arcadis ook een onafhankelijk deskundige voor de CO2-Prestatieladder van de SKAO.

 

Meer weten? Neem contact op met Elske de Jong, Manager duurzame bedrijfsvoering en MVO

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingArcadis Nederland BV

Piet Mondriaanlaan 26

3812 GV Amersfoort

Postbus 220

3800 AE Amersfoort

 

Tel +31 88 4261261

E-mail info@arcadis.nl

www.arcadis.com/nl/nederland

Meer nieuws

AGENDA

29 oktober 2020 –

15 januari 2021

Klimaatadaptatie webinar reeks

online

1 maart 2021 –

31 oktober 2021       

Masterclass Smart Rivers

Diverse locaties in het rivierenland

Bloggers

Whitepapers