of 59130 LinkedIn

Brabants bedrijventerrein bereidt zich voor op gevolgen klimaatverandering

Brabants bedrijventerrein bereidt zich voor op gevolgen klimaatverandering. Doel is om de risico’s op wateroverlast en milieubelasting te verminderen
Reageer

Gemeente Bladel, Waterschap de Dommel en Ondernemersvereniging Bedrijventerreinen Gemeente Bladel (OBGB) zijn samen een project gestart om de klimaatbestendigheid van bedrijventerreinen te verbeteren. Het project wordt met financiële steun van de Provincie Noord-Brabant gerealiseerd. Op maandag 16 oktober jl gaven Peter Glas (dijkgraaf Ws Dommel), Peter Maas (waarnem. burgemeester Bladel) en Ger Baken (voorzitter OBGB) het startsein voor het project klimaatbestendige bedrijventerreinen Bladel. Daarbij de eerste Klimaatscan overhandigd aan een lokale ondernemer.

Bas Bierens van Arcadis is als adviseur klimaatadaptatie & stedelijk water bij dit project betrokken: “Ook op het Brabantse bedrijventerrein de Sleutel is merkbaar dat het klimaat verandert en daardoor neemt het risico op wateroverlast, watertekort en hittestress steeds verder toe. Er wordt binnen het project gewerkt aan het aanleggen van twee nieuwe hemelwaterlozingspunten, waterbergingsvoorzieningen en ontlastpunten. Ook worden de rioolaansluitingen van bedrijfspanden in beeld gebracht middels een Klimaatscan. Foutaansluitingen worden hersteld en er is sprake van een voorstel tot verbeteringsmaatregelen. Doel hiervan is om de werking van het water- en rioolsysteem te verbeteren en daardoor de risico’s op wateroverlast en milieubelasting te verminderen.”

 

Het project - waarvoor Arcadis de subsidie verwierf en projectleiding en advisering verzorgt - wordt eind 2019 afgerond.

 

Het op Prinsjesdag 2017 gelanceerde Deltaplan Ruimtelijke Adaptatie spoort overheden en private partijen aan om meer tempo te maken met de voorbereidingen op de gevolgen van klimaatverandering. Omdat een groot deel van de ruimte in Nederland in private handen is, is actieve samenwerking tussen overheid, bedrijven, burgers en andere private eigenaren van groot belang voor het behalen van de ambities: namelijk Nederland voor 2050 zoveel mogelijk water-robuust en klimaatbestendig inrichten.

 

Meer informatie: Bas.bierens@arcadis.com

 

Kijk ook op: www.arcadis.com/klimaatbestendigestad

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingArcadis Nederland BV

Piet Mondriaanlaan 26

3812 GV Amersfoort

Postbus 220

3800 AE Amersfoort

 

Tel +31 88 4261261

E-mail info@arcadis.nl

www.arcadis.com/nl/nederland

Meer nieuws

AGENDA

 
 
 
 

Bloggers

Whitepapers