of 59318 LinkedIn

Benchmark-methodiek beoordeelt onbenut potentieel van gebieden rondom stations en knooppunten

Benchmark-methodiek beoordeelt onbenut potentieel van gebieden rondom stations en knooppunten. Mobiliteit en vervoer zijn van vitaal belang voor de ontwikkeling van steden en regio’s. Bij ontwikkeling, transformatie en verdichting is mobiliteit dan ook een belangrijk punt van aandacht.
Arcadis Reageer

Mobiliteit en vervoer zijn van vitaal belang voor de ontwikkeling van steden en regio’s. Bij ontwikkeling, transformatie en verdichting is mobiliteit dan ook een belangrijk punt van aandacht. Stads- en regiobestuurders zoeken duurzame oplossingen die voorkomen dat reistijden toenemen en de druk op infrastructuur verminderen. Veel van hen investeren de komende jaren onder meer in multimodale hubs, waar de reizigers soepel van openbaar vervoer op andere vormen van vervoer kunnen overstappen en kijken daarbij liefst verder dan alleen naar het knooppunt zelf. Maar hoe beoordeelt u of en waar tot nu toe onbenutte kansen voor de verdere ontwikkeling van uw hub en haar omgeving liggen? Hiervoor biedt Arcadis een integrale benchmarkmethodiek.

Bas Bollinger  “Met de Mobility Oriented Development Index geven we beslissers en investeerders inzichten  en handvatten voor het optimaliseren van multimodale knooppunten en hun omgeving. Het brengt in kaart waar mogelijkheden liggen om tot nu toe onbenut economisch, sociaal en ecologisch potentieel te verzilveren. Zodat ze kunnen beoordelen of er meer synergie mogelijk is tussen investeringen in de hub en het gebied eromheen. En waar kansen liggen om de ontwikkeling van welvaart en welzijn in het betreffende gebied een extra boost krijgen.”


De Mobility Oriented Development Index - zoomt in op de belangrijkste elementen die waarde toevoegen aan transit hubs: connectiviteit, stedelijke ontwikkeling, placemaking/sociale contexten economische ontwikkeling. We hebben deze elementen gekwantificeerd en verfijnd. Zo wordt het mogelijk om de kwaliteit van stations en hun omgeving onderling te vergelijken en ontstaat op detailniveau inzicht in tot nu toe onbenut potentieel van  knooppunt als de omgeving. 

 

Interessant?
Onze methodiek is ook bruikbaar voor andere steden/transit hubs en kan worden toegepast op zowel corridor- als netwerkniveau.

 

Download ons rapport hier.

 

Of leg uw vraag rechtstreeks voor aan onze experts: MODex@arcadis.com 


Contact:
Bas.Bollinger@arcadis.com of mobiel: +31 6 2706 0414

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingArcadis Nederland BV

Piet Mondriaanlaan 26

3812 GV Amersfoort

Postbus 220

3800 AE Amersfoort

 

Tel +31 88 4261261

E-mail info@arcadis.nl

www.arcadis.com/nl/nederland

Meer nieuws

AGENDA

 

 

 

Bloggers

Whitepapers