of 61441 LinkedIn

Belgische Tuinbouwschool in Melle wint elfde finale Artcadia

Duurzame oplossingen voor circulariteit en energie samengebracht. Belgische Tuinbouwschool in Melle wint elfde finale Artcadia.
Arcadis Reageer

De Tuinbouwschool in het Belgische Melle heeft woensdag de kunst- en techniekwedstrijd Artcadia gewonnen.

Het winnende ontwerp is ZEETEELT een oplossing die duurzame oplossingen voor circulariteit en energie samenbrengt. Twaalf scholen gaven na een maanden durende wedstrijd hun kijk op de toekomst gepresenteerd in het Evoluon in Eindhoven. Innovatieve en creatieve ideeën varieerden van een eiland op palen in de zee tot een hyperflat, een oplossing voor de omgang met overbevolking.


Gert Kroon, algemeen directeur van Arcadis in Nederland en voorzitter van de jury over de winnaar: ,,ZEETEELT is een goed doordacht concept. Het team wist met weinig middelen het probleem helder te verbeelden in een grappige en leuke presentatie. De combinatie van deze elementen maakt hen tot de winnaar. Met elke editie van Artcadia zien we de leerlingen steeds meer betrokken worden bij actuele maatschappelijk problemen. Dit jaar werd nagedacht over onderwerpen als klimaatverandering, de privacy-problematiek en de generatiekloof’’.

Met het idee voor ZEETEELT heeft de Tuinbouwschool uit Melle in België de hoofdprijs in de wacht gesleept: Een bezoek met tien leerlingen en twee docenten bijzondere locaties en mooie, technisch interessante projecten in Parijs. Daar nemen we ook een ‘kijkje achter de schermen’ om te zien wat erbij de realisatie van zo’n project komt kijken. De 2e prijs, mini-printers voor foto’s op je mobiel, is voor alle finalisten van het Jan van Brabant College in Helmond met het ISTS-systeem. De 3e prijs, een 3D-printer, is voor het Vellesan College in IJmuiden met het idee ShellTerdam. Het Shell energieprijs, een rondleiding in het Shell laboratorium in Amsterdam en in het Science Center Nemo is voor het Calvijn College in Goes met het idee Lo-Drone.
  
De wedstrijd is georganiseerd door advies- en ingenieursorganisatie Arcadis, de ideële organisatie KNHM foundation en leverancier van digitale printsystemen Canon Business Services om leerlingen van havo/vwo 2 te laten zien en ervaren hoe boeiend de wereld van techniek is. Dit was alweer de elfde Artcadia! Een recordaantal van vierhonderd projecten werd aangeleverd door scholen uit Nederland en België. Duizenden kinderen snuffelden de afgelopen jaren aan de combinatie van kunst en techniek.

Zij bedachten creatieve technische oplossingen voor de problemen in de stad van de toekomst op het gebied van gebouwen, water, milieu en mobiliteit. Vorig jaar won het Dr.-Knippenbergcollege uit Helmond met Het Slimme Park een oplossing die allerlei functies samenbrengt. Het Cals College uit Nieuwegein won in 2017 met de Multi-Molen; een oplossing die aan windmolens op zee ook golf-, getijde- en zonne-energie opwekking toevoegt. Het Vellesan Collega uit IJmuiden won in 2016 met ‘Het Luchtbad’.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingArcadis Nederland BV

Piet Mondriaanlaan 26

3812 GV Amersfoort

Postbus 220

3800 AE Amersfoort

 

Tel +31 88 4261261

E-mail info@arcadis.nl

www.arcadis.com/nl/nederland

Meer nieuws

Afbeelding

AGENDA

29 oktober 2020 –

15 januari 2021

Klimaatadaptatie webinar reeks

online

1 maart 2021 –

31 oktober 2021       

Masterclass Smart Rivers

Diverse locaties in het rivierenland

Bloggers

Whitepapers