of 59162 LinkedIn

Amsterdam Smart City winnaar ‘Best Emerging Technologies’

Reageer

Amsterdam Smart City (ASC) opende eind vorige week de beurshandel om te vieren dat zij de prijs voor “Best Emerging Technologies” wonnen tijdens de World Government Summit Awards in Dubai. Hiermee kreeg Amsterdam de erkenning dat een samenwerking cruciaal is in het komen tot sociale en technologische oplossingen voor de verschillende uitdagingen in de stad.

Arcadis is een van de founding partners van ASC, een unieke samenwerkingsverband gestart in 2009, tussen bedrijven, overheden, kennisinstellingen én de Amsterdammer. ASC gelooft in het belang van samenwerking om te komen tot een toekomstbestendige en leefbare stad, waarin de kracht van de Amsterdammers centraal staat. De samenwerking is uitgegroeid tot een innovatieplatform met ruim 290 partners, die actief zijn in meer dan 160 projecten. Er wordt samengewerkt in sociale en technologische innovatieprojecten op het gebied van onder meer mobiliteit, duurzame energie, connectiviteit, data en circulariteit.

 

Arjen Adriaanse, directeur digitale strategie & business van Arcadis: ‘’ Deze prijs onderstreept het unieke karakter van het Amsterdam Smart City concept. Leren door samen te doen. Als Arcadis benutten we de kansen die de Amsterdamse proeftuin biedt nog verder. We kunnen ervaringen meenemen naar andere steden in binnen en buitenland om ook daar nieuwe oplossingen te vinden voor uitdagingen in die steden”. 

 

Andere partners in ASC zijn onder meer Amsterdam Economic Board, Gemeente Amsterdam, Alliander, KPN, PostNL, Amsterdam ArenA en de Hogeschool van Amsterdam.  Sinds kort ook ENGIE, Pakhuis de Zwijger en Waag Society. 

 

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingArcadis Nederland BV

Piet Mondriaanlaan 26

3812 GV Amersfoort

Postbus 220

3800 AE Amersfoort

 

Tel +31 88 4261261

E-mail info@arcadis.nl

www.arcadis.com/nl/nederland

Meer nieuws

AGENDA

Bloggers

Whitepapers