of 61441 LinkedIn

Amsterdam onderzoekt mogelijkheden mobiliteitshub(s) in nieuwe wijk Strandeiland

Amsterdam onderzoekt mogelijkheden mobiliteitshub(s). Emissievrije mobiliteit in wijk Strandeiland
Arcadis Reageer

De gemeente Amsterdam laat de mogelijkheden voor één of meerdere mobiliteitshubs in de nieuw te bouwen wijk Strandeiland onderzoeken. De studie richt zich op inrichting van deze nieuwe wijk voor emissievrije mobiliteit: op minder autoverkeer en het stimuleren van lopen en fietsen.

Arcadis, Deloitte en PosadMaxwan onderzoeken voor de gemeente Amsterdam de mogelijkheden voor één of meerdere mobiliteitshubs in de nieuw te bouwen wijk Strandeiland. De ‘verdiepingsstudie mobiliteitshubs’ gaat over de inrichting van deze nieuwe wijk voor een emissievrije mobiliteit door het terugdringen van autoverkeer en het stimuleren van lopen en fietsen. De studie wordt in april opgeleverd.

 

Strandeiland behoort met achtduizend woningen tot één van de grootste toekomstige stadswijken van Amsterdam. Om Strandeiland emissievrij en energieleverend te ontwikkelen kiest de gemeente voor emissievrije mobiliteit. Fietsen, elektrisch openbaar vervoer en emissievrije auto’s krijgen prioriteit. De woningbouw start in 2022 en heeft een doorlooptijd van minimaal 15 jaar. 

 

De ontwikkeling van mobiliteitshubs staat in de kinderschoenen. Zo’n hub verbindt Strandeiland met de rest van de wereld. Is het gebruik van de hub voor iedereen vanzelfsprekend? Vormt de hub ook een oplossing voor woon-werk verkeer, met in het achterhoofd dat mensen bereid zijn om een uur onderweg te zijn? De maximale afstand die men bereid is te lopen om de hub te bereiken is ook niet oneindig. Dit stelt dus eisen aan hoe de hub(s) aansluiten op de bestaande en nieuw aan te leggen verbindingen. “Een nieuw te ontwikkelen stadwijk geeft de mogelijkheid om vanaf het allereerste begin naar mobiliteit te kijken’’, zegt directeur infrastructuur, strategie en beleid Arnoud Neidig van Arcadis. “Er ligt nog niets en dat maakt dat je de meest efficiënte mogelijkheid ook écht kunt realiseren.”

 

Contact:

arnoud.neidig@arcadis.com

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingArcadis Nederland BV

Piet Mondriaanlaan 26

3812 GV Amersfoort

Postbus 220

3800 AE Amersfoort

 

Tel +31 88 4261261

E-mail info@arcadis.nl

www.arcadis.com/nl/nederland

Meer nieuws

Afbeelding

AGENDA

29 oktober 2020 –

15 januari 2021

Klimaatadaptatie webinar reeks

online

1 maart 2021 –

31 oktober 2021       

Masterclass Smart Rivers

Diverse locaties in het rivierenland

Bloggers

Whitepapers