of 63428 LinkedIn

150 scholen sturen technische oplossingen in voor de stad van de toekomst

150 scholen sturen technische oplossingen in voor de stad van de toekomst
Arcadis Reageer

De problemen van nu beroeren scholieren. Klimaatverandering en leefbaarheid in steden inspireerden jongeren van 150 scholen om na te denken over creatieve oplossingen. Daaruit zijn twaalf projecten geselecteerd, die in de finale van Artcadia strijden voor de titel van meest innovatieve school.

Dit is waar het om gaat: De fictieve toekomststad Artcadia ziet zich geconfronteerd met vraagstukken op het gebied van mobiliteit, water, milieu, ruimte en gebouwen. De wedstrijd is georganiseerd door ontwerp- en consultancyorganisatie Arcadis en de ideële organisatie KNHM Foundation in samenwerking met de leverancier van digitale printsystemen Canon Nederland. Samen willen ze jongeren van middelbare scholen laten zien en ervaren hoe boeiend de wereld van techniek is.

 

Artcadia wordt voor de twaalfde keer gehouden, voor scholieren van havo/vwo 2. Samen bedenken ze creatieve oplossingen voor de problemen van deze fictieve toekomststad. Naast Nederlandse scholen zitten er nu ook twee Belgische in de finale. De winnende school bezoekt met tien leerlingen en twee docenten bijzondere locaties en mooie, technisch interessante projecten in Londen. Daar nemen we ook een kijkje ‘achter de schermen’. De 2e prijs zijn foto printertjes van Canon. Elke winnaar krijgt een uniek schilderij gemaakt door studenten van de Willem de Kooning academie.

 

De binnengekomen projecten variëren van schilderijen, multimedia en andere creatieve uitingen. Die werkstukken werden door een expert jury beoordeeld en daaruit kwamen de finalisten. Deze groepen werken hun project verder uit en lichten dit toe tijdens de feestelijke finale. Dat gebeurt op woensdag 8 april in Het Evoluon Eindhoven. Duizenden jongeren maakte in de afgelopen jaren zo kennis met de combinatie van kunst en techniek. We hopen natuurlijk dat dit ze hielp om voor een technische richting te kiezen.

 

Finalisten Artcadia 2020:

 • Middenschool Geraardsbergen, Geraardsbergen
 • Bogerman, Sneek
 • Corderius College, Amersfoort
 • Kai Munk College, Hoofddorp
 • Calvijn College Goes, Goes
 • Rythoviuscollege, Eersel (België)
 • Murmelius , Alkmaar
 • Boerhave, Deventer
 • Don Bosco, Kortrijk (België)
 • 't Hooghelandt, Amersfoort
 • Greijdanus, Hardenberg
 • Eckartcollege, Eindhoven

 

Vragen over dit nieuws

Tim Preger, Woordvoerder/pr-adviseur Arcadis Nederland

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingArcadis Nederland BV

Piet Mondriaanlaan 26

3812 GV Amersfoort

Postbus 220

3800 AE Amersfoort

 

Tel +31 88 4261261

E-mail info@arcadis.nl

www.arcadis.com/nl/nederland

Meer nieuws

Afbeelding

AGENDA

1 maart 2021 –

31 oktober 2021       

Masterclass Smart Rivers

Diverse locaties in het rivierenland

10 juni 2021

13:00 – 14:30 uur

BodemBreed

PFAS in het bodem en watersysteem, vóórkomen en verspreiding

Bloggers

Whitepapers