of 59147 LinkedIn

12 bedrijven op Amsterdamse Zuidas stimuleren Mobility As A Service

Reageer

Op de Amsterdamse Zuidas worden forensen uitgedaagd om een maand lang hun leaseauto te laten staan en hun sleutels om te ruilen voor een Zuidaspas die toegang geeft tot allerlei alternatieve vormen van mobiliteit, samengevat in het thema ‘Mobility As A Service (MAAS)’. Een initiatief van Gemeente Amsterdam (Zuidas), Green Business Club Amsterdam Zuidas en Arcadis.

Met een budget van 1.000 euro kunnen de leaserijders proeven aan de mogelijkheden die deze alternatieven hen te bieden hebben. Zoals zij het willen, dus reizen op maat. Wethouder Pieter Litjens neemt op 29 september de eerste autosleutels in ontvangst.

 

Win-win

Voor de deelnemers is er een hoop te winnen: met hun budget van 1.000 euro kunnen ze zonder extra kosten proeven aan de verschillende reismogelijkheden die bij hun specifieke behoeftes passen. En als zij erin slagen om aan het eind van de proefperiode geld over te houden, kunnen ze bovendien rekenen op een mooie bonus: het overgebleven budget (tot een maximum van de maandelijkse netto bijtelling) wordt op de rekening van de betreffende deelnemer gestort.

 

Inspiratie

De start vindt plaats bij CycleSpace. Daar staat de impact van fietsen op steden, nu en in de toekomst, centraal. CycleSpace wil mensen over de hele wereld inspireren om ook voor de fiets te kiezen als transportmiddel, te beginnen met Zuidas. Zij hebben daartoe een glazen huis opgezet naast de ingang van Station Zuid op het Gustav Mahlerplein. Hier kan iedereen binnenlopen om de laatste trends op het gebied van fietsen en Mobility As A Service te ontdekken.


Samen
Inmiddels hebben 12 bedrijven die op de Zuidas zijn gevestigd een intentieovereenkomst getekend met de gemeente Amsterdam. Het gaat daarbij om onder meer Alliander, RAI, VU MC, Accenture en uiteraard mede-initiatiefnemer Arcadis. Samen met andere bedrijven gaan zij, door gezamenlijk hun mobiliteit op een nieuwe manier te organiseren, zorgen dat Mobility as a Service  op de Zuidas een ‘boost’ krijgt.


Meer informatie
Bekijk hier het filmpje, waarmee bedrijven en medewerkers op de Zuidas worden uitgedaagd om de auto te laten staan.

 

Contact:

Lieke.arts@arcadis.com

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

AfbeeldingArcadis Nederland BV

Piet Mondriaanlaan 26

3812 GV Amersfoort

Postbus 220

3800 AE Amersfoort

 

Tel +31 88 4261261

E-mail info@arcadis.nl

www.arcadis.com/nl/nederland

Meer nieuws

AGENDA

 

 

 

Bloggers

Whitepapers