of 61441 LinkedIn

Wat de Beheerder Openbare Ruimte kan leren van Max Verstappen

CROW is het kennisplatform voor infrastructuur, verkeer, vervoer en openbare ruimte. Onze beheerexpert Marc de Jong is gevraagd een blog te schrijven voor CROW. Hij schrijft over de benchmarksystematiek van Max Verstappen in relatie tot zijn prestaties. De kunst om op basis van data steeds beter te worden als coureur in een steeds beter presterende auto, laat zien dat benchmarken echte winst oplevert.

Stap ook in: kijk en vergelijk, verwonder en verbeter!

Marc de Jong: Ja, ook ik kijk de laatste tijd regelmatig naar de prestaties van Max Verstappen in de Formule 1. Rondetijden, bandentypen en bijbehorende pitstopstrategieën vliegen je om de oren. De Formule 1 is bij uitstek een sport waarin ontzettend veel data verzameld wordt, waarin teams heel goed inzicht hebben in hun eigen prestaties én die van de ander. Een sport waarin meteen geanticipeerd wordt op de acties van de concurrent en waar het zinvol betekenis geven aan de bulk aan data bepalend kan zijn voor winst of verlies.

De prestaties van de auto (en bij Max van zijn motor) van vorig jaar, of zelfs van het begin van het seizoen, moeten voortdurend verbeterd worden om in het spoor van de concurrentie te blijven. Stilstand in ontwikkeling is hier letterlijk achteruitgang in het klassement.


Vol gas vooruit

Ook in de wereld van de openbare ruimte gaan de ontwikkelingen razendsnel. Een paar jaar geleden had nog niemand van een bio-based brug gehoord en nu is dat al heel gewoon. Smart city, big data, IMBOR, vervangingsopgave en klimaatadaptatie zijn zomaar enkele zaken waar de moderne beheerder rekening mee moet houden. Een professionele beheerorganisatie móet leren en zich blijven ontwikkelen om toekomstbestendig te zijn.

 

                  

Stap ook in in het nieuwe benchmark seizoen. Er zijn nog stoeltjes vrij voor de komende benchmarkronde. En in tegenstelling tot de formule 1, wint bij benchmarken iedereen die meedoet en bereid is om te delen, te leren en verbeteren.

 

Leren doe je door je eigen situatie helder in beeld te brengen, door je eigen prestaties te vergelijken met anderen. Door je te verwonderen over de verschillen, vragen te stellen, op zoek te gaan naar ‘best practices’ – of misschien nog wel beter – ‘best questions’. En vooral ook door de wil om jezelf, de organisatie en de werkprocessen te verbeteren. Daarom roep ik gemeenten op om zich aan te melden en mee te doen met benchmarks. Benchmarken is essentieel voor de beheerder die toekomstgericht bezig wil zijn. Stap in en doe ook mee!

 

In mijn blog voor CROW zoom ik in op wat de assetmanager of beheerder van de openbare ruimte kan leren van Max Verstappen. Lees hier mijn volledige blog op de CROW website.

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

Antea Group

Afbeelding

Tolhuisweg 57,

8443 DV  Heerenveen

Postbus 24,

8440 AA  Heerenveen

Tel. (0513) 63 45 67

www.anteagroup.nl

info.nl@anteagroup.com

Meer nieuws

Bloggers

Evenementen

Afbeelding

Afbeelding

Whitepapers