of 59185 LinkedIn

Van publiek asset management naar coöperatief asset management

Van publiek asset management naar coöperatief asset management
Reageer

Op 11 mei vond in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam de tweede debatavond plaats in de reeks Eco-resilient Gebiedsontwikkeling. In de debatreeks gaan publiek en professionals in op nieuwe vormen van duurzame en vitale gebiedsontwikkeling.

Geert Roovers leidde de avond in met een prikkelde presentatie over publiek asset management. Samen met Arwin van Buuren (Erasmus Universiteit) ontwikkelde hij ‘stijlen van publiek asset management’ en maakte dit concreet met voorbeelden rondom de Afsluitdijk en energieopwekking door waterschappen. Daarbij ging hij ook in op de rol van burgers. In aansluiting hierop presenteerde Dennis Kerkoven de ontwikkeling van de coöperatie De Waardenburgh - Haaften in de Betuwe.

 

De discussie ging over lokale coöperaties van burgers/ ondernemers en de rol die zij kunnen spelen in publieke taken en bij het revitaliseren van gebieden. Het speelveld voor gebiedsontwikkeling, infrastructuur en ruimte verandert hierdoor. Publieke organisaties, private organisatie en lokale coöperaties gaan hierin samen aan de slag.

 

Conclusie was dat het asset management van de toekomst coöperatief asset management is, maar nog wel handen en voeten moet krijgen.

 

Download hier de Presentatie: Publieke Meerwaarde

 

Contact

Geert Roovers

T: +31 (0)162 48 72 25
M: +31 (0)6 51 09 43 83
E: geert.roovers@anteagroup.com

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

Antea Group

(voorheen Advies- en Ingenieursbureau Oranjewoud)

Afbeelding

Tolhuisweg 57,

8443 DV  Heerenveen

Postbus 24,

8440 AA  Heerenveen

Tel. (0513) 63 45 67

www.anteagroup.nl

info.nl@anteagroup.com

Meer nieuws

Alle ontwikkelingen rondom de Omgevingswet

Bloggers

Evenementen

Afbeelding

Afbeelding

Whitepapers