of 60775 LinkedIn

Tanja Lendzion

 • Bouw en vastgoed: waar blijven de échte gamechangers?

  1 reactie

  AfbeeldingHet programma van de Provada 2016 was veelbelovend. Een deel van het programma stond onder meer in het teken van gamechangers. ‘De nieuwe generatie is anders. Ze staan anders in het leven, de maatschappij en de vastgoedsector. Welke verfrissende ideeën hebben onze gamechangers?’ het was een aankondiging die triggerde en die mij nieuwsgierig af deden reizen naar Amsterdam.

 • Over de wolkenverdrijver en een kas zonder glas

  Reageer

  Nieuwe concepten ontwikkelen, anders kijken naar problemen, innoveren. We worden tegenwoordig meer dan ooit aangesproken op onze creativiteit. Toch is het in de praktijk lastig om van gebaande paden af te wijken. Omdat het gewoonweg ontbreekt aan een goed idee. Of omdat een slimme oplossing voor het grijpen ligt, maar je niet met de juiste bril kijkt. En soms omdat je een goed idee hebt, maar er niemand is die het aandurft.

 • Wat is hét recept voor een gezonde binnenstad?

  1 reactie

  Wat moeten we met al die lege winkelpanden in onze binnensteden? Het is een vraag die mij en mijn collega’s steeds vaker gesteld wordt. Zeker na het faillissement van V&D, PerrySport en ActieSport is het de vraag of de binnenstad als winkelgebied nog bestaansrecht heeft. Er zijn kansen, maar dan moet er wel iets veranderen.

 • Bouwen of transformeren?

  Reageer

  Ik kom ze nog geregeld tegen. Grote reclameborden langs invalswegen van steden die een nieuw plan voor kantoorbouw aanprijzen. Het liefst met prikkelende kreten zoals ‘Bouwen met uitzicht op succes’. Opvallend. Zeker in de wetenschap dat een paar kilometer verderop vele duizenden vierkante meters aan kantoorruimtes leegstaan.

 • 5 redenen om nu te beginnen met energiebesparing

  Reageer

  Met de klimaattop van Parijs vers in het geheugen en de strengere klimaatdoelstellingen van De Europese Commissie in het verschiet, krijgt het indammen van CO2-uitstoot meer urgentie dan ooit. Toch wil het in ons land nog niet zo vlotten. Sterker nog; we lopen achter. Maar wij beseffen vaak helemaal niet dat ook op kleine schaal substantiële voordelen te behalen zijn. De vrijblijvendheid van doelstellingen op internationaal niveau kun je vanuit ondernemerschap ook omzetten naar kansen.