of 59250 LinkedIn

Systeemgerichte Contractbeheersing (SCB): een onderscheidende aanpak

Een heldere koers naar gegarandeerde kwaliteit.
Reageer

Een heldere koers naar gegarandeerde kwaliteit

Toetsen, signaleren, aanspreken en beheersen: met de komst van geïntegreerde contracten is uw rol als opdrachtgever in projecten wezenlijk veranderd. Hoe houdt u als regisseur toch grip op proces en kwaliteit? Antea Group ontwikkelde een onderscheidende SCB-aanpak. Voornaamste ingrediënten: een ‘Best for Project’- benadering gecombineerd met professionals die situationeel en daadkrachtig handelen.

Best for Project

Uw projectdoelstellingen realiseren, zonder inbreuk te doen op de verantwoordelijkheid van de opdrachtnemer? In de praktijk is dit best lastig. Betalingen, ontwerpoptimalisaties, aanvullende vragen: contracten zijn statisch, een project is dat nooit. Hoe houdt u opdrachtnemers op één lijn en hoe behaalt u ‘vanaf de zijlijn’  het meeste rendement uit een samenwerking? Onze ‘Best for Project’-benadering zorgt hiervoor. We leven de processen na, maar zorgen tegelijkertijd voor een open vizier bij opdrachtgever en –nemer.

 

Een praktische benadering

We combineren vakinhoudelijke expertise met de ‘factor mens’. Bijvoorbeeld door u als opdrachtgever vanuit vertrouwen te laten starten door potentiële bedreigingen en spanningen vroegtijdig in kaart te brengen. Daarnaast hanteren wij voor elk project een toetsmix die gericht is op verbeterkansen. Dit uit zich in constructief overleg en oplossingsgericht werken. Een benadering die opdrachtnemers stimuleert en faciliteert om beloftes na te komen, risico’s te beheersen en kritisch naar het eigen werk te kijken.

 

Een herkenbare aanpak

Onze medewerkers zijn gediplomeerd, geschoold vanuit de praktijk en hebben onze eigen SCB-opleiding gevolgd. Zij vervullen verschillende rollen: contractmanager, toetscoördinator, (Lead)auditor en toetsers. Ze werken allemaal op basis van onze ‘Werkwijzer SCB’. Met praktische SCB-processen, best practices en duidelijke modellen zorgt deze Werkwijzer voor een uniforme aanpak en herkenbare producten. De WerkWijzer biedt handvatten, houvast en zorgt hiermee voor een heldere koers naar een positief resultaat.

 

We hebben onze SCB-aanpak succesvol toegepast in tientallen (complexe ) civieltechnische projecten. Meer weten? Vraag het een specialist van Antea Group.

 

Download gratis de WerkWijzer

 

Afbeelding

Verstuur dit artikel naar Google+

Reageer op dit artikel
Even geduld a.u.b.

Contactgegevens

Antea Group

(voorheen Advies- en Ingenieursbureau Oranjewoud)

Afbeelding

Tolhuisweg 57,

8443 DV  Heerenveen

Postbus 24,

8440 AA  Heerenveen

Tel. (0513) 63 45 67

www.anteagroup.nl

info.nl@anteagroup.com

Meer nieuws

Alle ontwikkelingen rondom de Omgevingswet

Bloggers

Evenementen

Afbeelding

Afbeelding

Whitepapers