of 61869 LinkedIn

Rob Janssen

M: +31 (0)6 57 99 57 10 / E: rob.janssen@anteagroup.com


 

 • Dromen, durven, doen...

  Reageer

  ‘Dromen, durven, doen’, het is al weer even geleden dat ik deze bestseller van Ben Tiggelaar las. Een inspirerend verhaal. Over hoe je als organisatie of professional de dromen die je hebt, kunt waarmaken. Over wat je nodig hebt om duurzame verandering mogelijk te maken, maar ook wat je hierin kan weerhouden. Het leuke is dat ik in de afgelopen maanden heb ervaren wat dit boek wilde vertellen. 

 • Over mist, schone lucht én Duct-Tape

  Reageer

  Ik weet niet hoe jouw jaarwisseling eruit zag. Maar die van mij liet zich typeren als zeer mistig . (Nee, niet door een teveel aan champagne. Wel door échte mist). Toen mijn vriendin en ik vanuit de woonkamer naar buiten keken, ontwaarden we nog net onze voortuin. We hoorden zelfs dat mensen voor auto’s uitliepen om niet te hoeven verdwalen.

 • Zweepslag

  Reageer

  Toegegeven, het was niet mijn zomer. Een zware zweepslag in m’n kuit trok een streep door alle zomerse plannen. Het werd revalideren. Thuis op de bank. Alle tijd voor het WK damesvoetbal, dus. En vervolgens geen enkele etappe van de Tour de France gemist. Klinkt leuk. Maar niets om jaloers op te zijn… Een hele dag aan de buis gekluisterd zitten, verveelt snel heb ik ondervonden.

 • Zo’n vaart loopt het dus wél met digitale innovaties

  Reageer

  AfbeeldingJe hoort het tegenwoordig overal om je heen: ‘onze wereld verandert, ons werk verandert.’ Maar in de waan van de dag lijkt het vaak wel mee te vallen. Zo’n vaart loopt het allemaal niet? Totdat je weer eens met twee benen in die nieuwe wereld wordt gezet. Eind maart bezocht ik het DataLab van Rijkswaterstaat in Delft. Voor een marktverkenning op het gebied van Machine Learning, Data Science, VR en AR. En nee, ik was niet de enige.

 • Klim eens van die rots af...

  Reageer

  AfbeeldingLeiderschap. Er zijn talloze boeken over volgeschreven. Over hoe het wel en niet moet. Zeker de afgelopen jaren valt er veel te lezen over de behoefte aan ‘nieuw leiderschap’. Of aan leiderschap met vrouwelijke kwaliteiten… Nu ben ik zelf niet zo van het zwartwit-denken: oud of nieuw, mannelijk of vrouwelijk, … Wat ik wél merk is dat leiderschap bepalend is voor de vernieuwingskracht in organisaties.